radyobir
radyobir

Dünyaya yaklaşan gizemli göktaşı

International Business Times tarafından geçilen haberde, Kanada uydusu NEOSSat tarafından kaydedilen ve geçtiğimiz günlerde internette paylaşılan fantastik görüntülerde yer alan 1999 RQ36 adlı göktaşının üzerindeki siyah piramidin bilim dünyasında heyecan yarattığı bildirildi.

16 Temmuz 2014 13:40 | Güncelleme :16 Temmuz 2014 13:45 | Kategori:

dünyaya yaklaşan göktaşı

1999 yılında keşfedilen gizemli cismin aşağıda yayımlanan videosunda, göktaşının üzerinde yer alan ve düz bir dış yüzeye sahip olan piramit biçimindeki yapı net olarak görülüyor. Bilim adamlarının hesaplamalarına göre, söz konusu piramidin yüksekliği 500 metre civarında… Gizemli piramit, Dünya’ya doğru yol almaya devam ediyor.
Üzerinde taşıdığı piramit ile gezegenimize doğru ilerleyen 1999 RQ36 adlı göktaşının Dünya atmosferine girme şansı ise yalnızca dört binde bir… Düşük ihtimale rağmen göktaşı yine de Dünya’ya doğru ilerlemeye devam ederse, ancak 2169 yılında atmosferimize ulaşması bekleniyor. NASA uzmanları, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, 2016 yılında uzaya göndermeyi planladıkları bir uydunun 2020 yılında söz konusu göktaşına yaklaşıp incelemeler yapacağını ve 2023 yılında da Dünya’ya döneceğini belirttiler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI