radyobir
radyobir

Düşük prim yüzünden uçağa binmediler

Kamerun futbolcuları düşük prim yüzünden Dünya Şampiyonası'na gitmedi. Kamerun Milli Futbol Takımı oyuncuları, kendilerini Brezilya'ya götürecek uçağa binmeyi reddetti.

11 Haziran 2014 11:03 | Kategori:

Brezilya’da perşembe günü Dünya Şampiyonası başlıyor. Fransız medyasının bildirdiğine göre, katılım primi ödemeleri konusunda Milli Futbol Federasyonu ile sporcuların arasında yaşanan görüş ayrılığı, takımın Brezilya’ya gitmemelesine neden oldu. Federasyonun kiraladığı uçak, pazar sabahı Kamerun’un başkenti Yaounde’den kalkması gerekiyordu.
Ancak, federasyonun internet sitesinde, farklı bir yorum yer aldı. Yöneticiler, prim ödemeleri konusunda oyuncularla mutabakata varıldığını iddia etti. Sağlanan anlaşmaya göre primler turnuvadan sonra ödenecekti. Pazar günü futbolcular aniden ilk karşılaşma için öngörülen primlerin ödenmesini talep etti. Federasyonun haberinde, "Futbolcular kendi talepleri üzerinde duruyor. Bankalar, sorunu çözmek için peşin para bulmaya çalışıyor” denildi.
Milli takım oyuncuları daha önce de Futbol Federasyonu ile görüş ayrılığı yaşamış ve iki kere eylem yapmayı öngörmüştü. Dünya şampiyonasına yönelik hazırlık aşamalarından 23 Mayıs tarihli antrenmanı ve Almanya ile oynanacak dostluk maçını boykot etmeyi düşünmüş ancak niyetlerinden vazgeçmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI