radyobir
radyobir

Düşüş

Yazar: Prof. Dr. Seda Ünsar İnkılap Kitabevi

30 Kasım 2021 09:26 | Kategori: Okudukça

Düşüş ile yayın dünyasına ilk adımını atan Seda Ünsar, bu kitapla birlikte baş karakterler Ali ve S’nin dışında, yan karakterlerin de Türkiye’den taşıp Avrupa ve Amerika’ya kadar uzanan sürüncemeli hayatlarını başarılı dil ve anlatımıyla kaleme alırken, okurunu kurgusuna hapsedecek bir kitap ile karşı karşıya bırakıyor.

Kitabın merkezini Ali ve S isimli karakterlerin varoluş sancıları, arayışları, umutsuz aşk hikâyeleri, arafta kalışları, hayata tutunma çabaları ya da "gerçeğin peşine düşen” bir hayatı tercih etmeleri oluştururken; arka planında yoğun bir Doğu-Batı karşılaşması, siyasi, toplumsal, edebi, felsefi, psikolojik, sosyolojik sorgulamalardan oluşan bir kimliğe rastlanıyor. Düşüş, bahsedilen kavramların tartışıldığı felsefi karakterdeki yoğun ve derin diyaloglarıyla da okuyucusunun hem düşünüp anlamasına, hem de bu kavramları sorgulamasına fırsat veriyor. 

"Siyaset ve Felsefe Odasında Aşk Hikayeleri”

Hayatın anlamını sorgulayan bir kitap olan Düşüş, okurların bu anlamı çocukluk arkadaşı olan iki ana karakter vasıtasıyla sorgulamasını sağlıyor. Sürükleyici bir kurguya sahip olan roman, felsefi, edebi, politik ve tarihi bir çerçeve bağlamında çarpıcı diyalogları ile okuyanları hikayenin içine çekiyor. Derdini metaforlarla anlatan üslubu ile Düşüş, Batı felsefesiyle örülmüş bir eser olmasının yanı sıra bir Doğu perspektifinde oryantalizm, modernleşme ve Batılılaşma kavramlarını yeniden ele alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI