radyobir
radyobir

Efes son nefeste: 72 - 68

THY Euroleague'in 11. hafta maçında Anadolu Efes, Abdİ İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı Barcelona Lassa'yı 72-68 mağlup etti.

09 Aralık 2016 22:18 | Güncelleme :09 Aralık 2016 23:27 | Kategori:

Bertan ERMAN

Anadolu Efes, karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf oldu. Lacivert beyazlılar, Bryant Dunston'ın boyalı alanda canavar moduna geçmesi ve Jayson Granger'ın baskılı savunmasıyla Tyrese Rice'ı yıpratmasıyla rakibine fazla şansı tanımadı. Hücumda da istediğini bulan Efes,12-3'lük bir seri yakaladı. İkinci çeyreğe 21-15 önde giren temsilcimiz, bir ara farkı çift hanelere çıkardı. Barcelona Lassa, Holmes ve Rice ile farkı azaltsa da, devre arasına 36-28 Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi.



İlk yarıda suskun olan Thomas Heurtel, üçüncü çeyrekte iyi bir ritm yakaladı. Heurtel ve Granger'ın bulduğu 3 sayılık basketlerle 9-0'lık bir seri yakalayan Anadolu Efes, farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Ancak, Barcelona Lassa pes etmeye niyetli değildi. Tyrese Rice'ın önderliğinde Barca, farkı tek hanelere indirdi.

Son çeyreğe 54-45 üstünlükle giren Anadolu Efes'te yorgunluk belirtileri başladı. Bunu iyi değerlendiren Barcelona Lassa, farkı 2 sayıya indirdi. Çeyreğin 5.18 dakikası geride kalırken, lacivert beyazlılarda Cedi Osman şoku yaşandı. Efes hücumunda turnikeyi kaçıran Cedi, iniş esnasında sol ayağını burktu ve maçı tamamlayamadı. Son 3 dakika içinde heyecan artarken, Barcelona Lassa'nın art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle temsilcimiz, maçın bitimine 46 saniye kala 68-66 geriye düştü. Katalan ekibine cevap Bryant Dunston'dan geldi. Dunston, maçın son 15 saniyesine girilirken basket faul buldu. Tecrübeli oyuncu, faul atışını kaçırmasına karşın, Derrick Brown'ın topu tiplemesiyle Anadolu Efes, 70-68 öne geçti. Barcelona Lassa, Tyrese Rice ile son hücumu değerlendiremedi ve ribaundu alan Derrick Brown'a faul yapıldı. Çizgiye giden Brown, serbest atışlarda isabet bulunca, karşılaşmayı lacivert beyazlılar 72-68 kazandı.



Son 5 maçında 4. galibiyetini alan Anadolu Efes'te Jayson Granger, 16 sayı ve 5 asistle takımının en etkili ismi olurken, Thomas Heurtel, 14 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Bir başka Abdi İpekçi deplasmanından eli boş dönen Barcelona Lassa'da Tyrese Rice 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

AYDIN ÖRS'ÜN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Anadolu Efes'in kulüp tarihindeki efsane antrenör ve oyuncuları onurlandırmak üzere başlattığı "Forma Emekliliği" uygulamasında ilk olarak Aydın Örs'ün ismi, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Devre arasında gerçekleştirilen törende, Anadolu Efes'in başkanı Tuncay Özilhan, efsane başantrenör Aydın Örs'e teşekkür plaketini takdim etti. Aydın Örs, Anadolu Efes ile Türkiye'de kazandığı 17 kupanın yanında, 1996 yılında Koraç Kupası'nı kazanarak, bir Türk takımını Avrupa'da şampiyon yapan ilk başantrenör olmuştu.  



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI