radyobir
radyobir

Efes'ten kritik galibiyet

THY Euroleague 26. hafta maçında Anadolu Efes, sahasında Maccabi Fox Tel-Aviv'i 92-87 mağlup etti.

17 Mart 2017 07:23 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta Maccabi Fox Tel-Aviv, hızlı hücumlarla ve içeriye penetrelerle bulduğu sayılarla temsilcimize karşı üstünlük kurmaya başladı. Ancak, çeyreğin sonlarında Alex Kirk ile canlanmaya başlayan Anadolu Efes, Deshaun Thomas'ın son saniye basketiyle eşitliği sağladı ve ilk çeyrek 17-17'lik skorla tamamlandı. 
 
 İkinci çeyrekte Sylven Landesberg ile ivme yakalayan İsrail temsilcisi, farkı 8 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Buna karşılık Cedi Osman ile etkili olan Anadolu Efes, 12-3'lük bir seriyle öne geçti. Ancak, Joe Alexander'ın son saniyede bulduğu basketle devre arasına Maccabi Fox Tel-Aviv 42-41'lik skorla devre arasına önde giden taraf oldu.

 Üçüncü çeyrekte Derrick Brown ile ilk 3 sayılık basketini bulan Anadolu Efes, çeyrek boyunca rakibine üstünlüğünü kaptırmadı. Bir ara Maccabi Fox, farkı 2 sayıya kadar düşürse de, Jayson Granger'ın sayılarıyla 10-2'lik bir seri yakalayan lacivert beyazlılar, farkı çift hanelere çıkardı. Konuk ekip Landesberg ile etkili olmaya çalışsa da, Efes son çeyreğe 67-57 önde girdi.

 Son çeyrekte Heurtel'in önderliğinde üstünlüğünü korumayı başaran temsilcimiz, karşılaşmayı 92-87 kazandı.

 Anadolu Efes'te Jayson Granger, 22 sayı 4 ribaund ve 4 asistle maçın yıldızı oldu. Thomas Heurtel 18 sayı ve 8 asistle maçı tamamlarken, Bryant Dunston ise, 13 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Maccabi Fox Tel-Aviv'de Victor Rudd, 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI