radyobir
radyobir

EFG Londra Caz Festivali başlıyor

Zorlu PSM'de bu hafta sonu Londra Caz Festivali heyecanı başlıyor! Bu yıl 30'uncu yıl dönümünü kutlayan dünyaca ünlü EFG Londra Caz Festivali, Zorlu PSM iş birliği ile İstanbul'daki cazseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 14, 28 ve 29 Mayıs akşamında yapılacak 5 konserde İngiltere'nin ünlü, çığır açan ve yenilikçi seslerinden Jordan Rakei, Binker & Moses, Kokoroko, Nubya Garcia ve Sons of Kemet Zorlu PSM'de sahne alacak. Festivalin açılışını 14 Mayıs akşamı Jordan Rakei Turkcell Sahnesi'nde unutulmaz bir konserle yapacak. 28 ve 29 Mayıs'taki program kapsamında aynı gece düzenlenecek iki konser için tek bilet almak yeterli olacak.

11 Mayıs 2022 12:08 | Kategori: Müzik

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, EFG Londra Caz Festivali’ni, festivalin 30. yıl dönümünde "Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival isimli özel bir caz projesiyle ağırlayacak ve İngiliz caz sahnesinde çığır açan sanatçıları Zorlu PSM sahnelerinde konuk ederek İngiltere'nin yükselen yeni seslerini İstanbul’a taşıyacak. Jordan Rakei, Binker & Moses, Kokoroko, Nubya Garcia ve Sons of Kemet heyecan verici performanslarıyla 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de sahne alacak.
 
Festivalde Üç Günde Dünyaca Ünlü 5 İsim Zorlu PSM’de!

14 Mayıs - Jordan Rakei 

28 Mayıs - Binker & Moses / Kokoroko 

29 Mayıs - Nubya Garcia / Sons of Kemet

JORDAN RAKEI TURKCELL SAHNESİ 14 MAYIS CUMARTESİ

Jordan Rakei, "müziğini özgürce ifade edebildiği nacizane bir yer” olarak tanımladığı Londra caz sahnesinde yeteneğini her seferinde bir kez daha kanıtlayan Jordan Rakei, 14 Mayıs’ta Zorlu PSM meets EFG London Jazz Festival’ın açılışını yapacağı konser için İstanbul’a geliyor. Kariyerinde özellikle Disclosure ile kaydettiği parça "Masterpiece” ile adını Grammy adaylığına yazdıran Rakei’nin hızlı çıkışı hala sürüyor. Jordan Rakei’nin merakla beklenen performansı 14 Mayıs’ta Zorlu PSM’de!

BINKER & MOSES KOKOROKO TURKCELL SAHNESİ 28 MAYIS CUMARTESİ

Aynı gece peş peşe sahnede olacak Binker & Moses ve Kokoroko için tek biletle iki konser izleyebilirsiniz. 

Binker & Moses 

Sahnede beraber olduklarında ortaya çıkardıkları olağanüstü performanslarıyla İngiliz caz sahnesinin en yetenekli temsilcileri arasında yerini her geçen gün sağlamlaştıran ikili Binker & Moses, 28 Mayıs’ta İstanbullu izleyiciler ile Zorlu PSM meets EFG London Jazz Festival’da buluşacak. Funk, soul, avangard, hip-hop gibi türleri caz temelleriyle harmanladıkları performanslarıyla ilk andan itibaren izleyenleri etkisi altına alan ve sahnedeki akıcılıkları ve izleyenleri büyüleyen uyumları ile Binker & Moses’ı kaçırmayın! 

Kokoroko 

İngiliz caz sahnesinin en kalabalık ekipleri arasında yer alan Kokoroko, afrobeat tınıları ile harmanladığı caz üretimlerini, kısa sürede Londra’daki caz kulüplerinden prestijli festival sahnelerine ulaştırmayı da başarmış bir ekip olarak tanınıyor. Fela Kuti, Ebo Taylor ve aynı kuşaktan birçok isimden ilham alan Kokoroko’nun sahnedeki uyumunu ve köklerine selam durdukları yorumlara yer verdikleri performanslarını kaçırmamak için 28 Mayıs’ta Zorlu PSM’deki yerinizi alın! 

NUBYA GARCIA – SONS OF KEMET TURKCELL SAHNESİ 29 MAYIS PAZAR 

Festivalin kapanış konserleri olan Nubya Garcia ve Sons of Kemet performansları için alacağınız tek bilet ile iki konseri de izleyebilirsiniz. 

Nubya Garcia

Londra’da yetişen ve çok küçük yaşlardan itibaren saksafonla kurduğu güçlü ilişki sayesinde yeteneği kısa sürede fark edilen Nubya Garcia, özgüveni yüksek ve dinleyenleri türler arasında yolculuğa çıkaran performansı ile 29 Mayıs’ta Zorlu PSM meets EFG London Jazz Festival’da olacak. Bugüne kadar North Sea Jazz Festival, Love Supreme, Glastonbury gibi İngiltere’nin kült festivallerinde sahne de alan Nubya Garcia izlerken kendinizi onun yönettiği harika saksafon ritimlerine bırakacağınızın garantisini verdiğimiz konser için Zorlu PSM’ye bekleniyorsunuz! 

Sons of Kemet

Afrobeat ve dünya müziğinden ilham alarak kendilerine has yarattıkları türün içinde gezinen parçalarıyla Sons of Kemet; Karayipler'in ilham veren yerel tınılarına olan tutkuları gözlerden kaçmayan dörtlünün üretimlerinin cazın geleneksel yapısından daha farklı bir noktada olduğunu söylemek mümkün. Cazın dünya müziğiyle birleştiği bu keşif dolu dakikalara şahitlik etmek istiyorsanız, Sons of Kemet 29 Mayıs’ta Zorlu PSM meets EFG London Jazz Festival için Zorlu PSM’de. Biletler Passo’da! 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI