radyobir
radyobir

Ekranda kapıştılar!.. Peki kim kazandı?..

ABD'de Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 8 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi ilk defa televizyondaki bir açık oturum programında karşı karşıya geldi.

27 Eylül 2016 07:42 | Kategori: Dünya

Clinton ile Trump arasındaki başkanlık yarışının şaşırtıcı derecede çekişmeli geçmesi ve iki adayın tarzlarındaki farklılığın beklenmedik sonuçlar doğurması ihtimali nedeniyle, seçimlerin altı hafta öncesine denk gelen canlı yayın münazarasına olan ilgi yoğundu.

New York'taki Hofstra Üniversitesi'nde yapılan münazara, daha çok ekonomi ve terör örgütü IŞİD ile mücadele konularına yoğunlaştı.

CLINTON: KÜRT ORTAKLARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ

Clinton, DAEŞ ile mücadele konusunda konuşurken, söz konusu terör örgütüne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştıracaklarını söyledi ve ekledi: "IŞİD'i bilfiil Rakka'dan çıkarabilmek için Arap ve Kürt ortaklarımızı destekleyeceğiz."

CNN ANKETİNE GÖRE CLINTON 'KAZANDI'

CNN/ORC anketine katılanlarına yüzde 62'si münazarayı Clinton'ın kazandığını düşünüyor. Ankete göre yüzde 27 ise münazarada Trump'ın ağır bastığı görüşünde.

"DEMOKRAT" DEDİ, CUMHURİYETÇİ ÇIKTI

ABD'de birçok televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanan münazaranın moderatörlüğünü ünlü gazeteci Lester Holt yaptı. Münazaradan önce Trump'ın, NBC Gece Haberleri programının sunuculuğunu yapan 57 yaşındaki Holt hakkında söylediği sözler tartışma yaratmıştı. Cumhuriyetçi aday Trump, "Lester bir Demokrat. Bu düzmece bir sistem. Bunların hepsi Demokrat. Bu çok adaletsiz bir sistem" demişti. Ancak Trump'ın bu sözlerinin ardından Holt'un Cumhuriyetçi Parti'ye kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI