radyobir
radyobir

Ekvador Cumhurbaşkanı Lasso'nun yargılanması kabul edildi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso hakkında dava açılmasını öneren komisyon raporu mecliste kabul edildi.

05 Mart 2023 06:35 | Kategori: Latin Amerika

Ulusal basında çıkan habere göre, meclise sunulan raporda, Lasso'nun, uyuşturucu kaçakçılığı ve yolsuzluk gibi suçlar nedeniyle soruşturma altında olan kayınbiraderi Danilo Carrera ve yakın arkadaşı Ruben Cherres'in bu faaliyetlerinden haberdar olduğu ancak yargıya taşımadığı öne sürüldü.

Ulusal Mecliste 6 saat tartışılan rapor, 18'e karşı 104 oyla kabul edildi. 3 milletvekili çekimser kaldı.

Kabul edilen raporun hukuki bağlayıcılığı olmadığı fakat Lasso'nun yargılanması halinde suçlu bulunması durumunda görevden alınması talebiyle meclisin yeniden toplanacağı kaydedildi.

Bir süredir Lasso'ya ve aile bireylerine yönelik yolsuzluk suçlamalarında bulunan muhalefet, Cumhurbaşkanı'nın görevinden azledilmesini talep ediyor.

Hükümetten karara tepki

Hükümet sözcüsü Henry Cucalon, komisyon raporunu eleştirerek "Raporun ne bir başı ne de sonu var, hükümeti eleştirenler dahi bu raporu yalanlıyor. Bizim için hiçbir yasal karşılığı yok." ifadesini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI