Ekvador'da yerliler hükümetin diyalog teklifini kabul etti
Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, yaklaşık 2 haftadır hükümeti protesto eden yerlilerin hükümetin diyalog teklifini kabul ettiği bildirildi.
Ekvador Yerli Halkları Konfederasyonu (Conaie) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Devletin beş önemli yetkilisiyle yerel saatte 14.00'te görüşme gerçekleştirilecek." ifadesine yer verildi.
Görüşmeye ilişkin detayların paylaşılmadığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso'nun benzin fiyatlarında bir miktar indirime gitmesi ve 8 gündür 6 kentte uygulanan olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasına yönelik jest olduğu bilgisi paylaşıldı.
Yerliler, hükümetin OHAL'i kaldırmasını olumlu bulmakla beraber benzin fiyatlarındaki indirimi ise beklentilerin çok altında bulduğunu duyurmuştu.
- Gösterilerde 5 kişi öldü
Başta yerliler olmak üzere binlerce kişi, eğitime daha fazla bütçenin ayrılması, akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi ve tarım ürünleri fiyatlarının kontrol altına alınması gibi taleplerle yaklaşık 2 haftadır gösteriler düzenliyor.
Lasso hükümetine karşı düzenlenen protestolarda şimdiye kadar 5 protestocunun öldüğü, 18'i ağır 200'den fazla göstericinin yaralandığı belirtilmişti.
Cumhurbaşkanı Lasso ise gösterileri, hükümetine yönelik darbe girişimi olarak değerlendiriyor.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Mısır'da kilisede çıkan yangında 41 kişi hayatını kaybetti
- 'Pıtırcık' serisinin yaratıcısı Sempe hayatını kaybetti
- Trump soruşturmada ifade vermeyi reddetti
- İran, Bolton'a yönelik suikast suçlamalarını reddetti
- "Çin hükümetinin Tayvan'ı izole etmesine izin veremeyiz"
- Kolombiya'da Cumhurbaşkanı Petro halk önünde yemin etti
- Af Örgütü'nün Ukrayna şefi istifa etti
- İsrail Gazze'ye saldırdı, 10 Filistinli hayatını kaybetti
- ABD Maymun Çiçeği nedeniyle acil durum ilan etti
- Pelosi Güney Kore-Kuzey Kore sınırını ziyaret etti