radyobir
radyobir

Elazığ'da işaret endişesi

Elazığ merkeze bağlı Yazıkonak Beldesi'nde Tuncelili ve Alevi vatandaşların yaşadığı 6 evin sarı boya ile işaretlenmesi ilçede halkın tedirgin olmasına yolaçtı.

29 Haziran 2015 07:52 | Güncelleme :29 Haziran 2015 10:40 | Kategori: Yaşam

Yazıkonak Beldesi, Belediye Caddesi üzerinde bulunan ve Alevilerin yaşadığı belirtilyen 6 ev sarı boya ile işaretlendi. İnsan Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır, yaptığı açıklamada daha önce de farklı yerleşim yerlerinde evlerin işaretlemek suretiyle hedef haline getirildiğini belirterek, "Amacı korku ve panik yaratma, insanlarımızı huzursuz kılma ve inançsal ayrımı derinleştirme, karşı karşıya getirme amacı taşıyan bu işaretlemelere karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Hazır şunları söyledi: Yazıkonak'ta değişik inanç ve etnik kökene mensup insanlarımız, hiçbir sıkıntı olmadan, beraber bir yaşam sürdürmektedir. Bizce malum olan 'gizli eller' tarafından gerçekleştirilen bu tür işaretlemelerin amacı beldemizde, kentimizde beraber yaşama kültürüne saldırıdır. İnsanları bir birinden ayırma, toplumsal dinamiklerini zayıflatma ve insanları birbirleriyle karşı karşıya getirme amaçlıdır.

'ALEVİLER ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR'

Evi işaretlenenlerden Süleyman Öncü de beldede, Alevi-Sunni ayırımın olmadığını ve problemsiz bir şekilde yaşadıklarını anlatarak, " Sabah kalkıp baktığımızda evlerimiz işaretlenmiş. Daha önce Yazıkonak'ta böyle bir şey yaşanmamıştı. Tarih tekerrür etmeseydi, Maraş'ta da bu katliam yapıldı, Sivas'ta da, Çorum'da da yapıldı. Aynısından burada da Yazıkonak'ta, Aleviler'in üzerinde oyun oynanıyor. Devletimizi duyarlı olmaya çağırıyorum, gelsinler ne gerekiyorsa yapsınlar. Biz burada Alevi-Sünni ayrımı yapmıyoruz, hep iç içe yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI