radyobir
radyobir

Elektra İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonunun 10'uncu yeni oyunu Elektra ile perdelerini açmaya devam ediyor. Elektra, 26 Ocak 2018'de Cevahir Sahneleri Salon 1'de prömiyerini gerçekleştiriyor.

26 Ocak 2018 15:34 | Kategori: Kültür & Sanat

Antik Yunan yazarı Sophokles'in eseri olan Elektra'nın çevirisi Zeynep Avcı'ya, rejisi Işıl Kasapoğlu'na ait. Dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral'ın yaptığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon'un karısı Klytaimnestra sarayı aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra'nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes'in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?



Oyundaki karakterlere Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Uzay Gökhan Irmak, Kübra Tektaş, Tolga Pancaroğlu, Melisa Akman, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, İlda Özgürel, Deniz Keresteci, Kerime Obenik ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor.

Elektra, 11 Şubat Pazar gününe kadar Cevahir Sahneleri Salon 1'de izlenebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI