radyobir
radyobir

Elektronika yüksek BPM ile geliyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin modern dans proje gurubu 5 Aralık 2018 de ; bu yıl İstanbul sahnelerinin en dinamik işlerinden , "ELEKTRONİKA" ile prömiyer yapıyor.

22 Kasım 2018 14:47 | Kategori: Kültür & Sanat

ELEKTRONİKA’da 3 eser bulunuyor:

Topluluk dansçı ve koreograflarından Evrim Akyay’ın MDTist için yaptığı ikinci dinamik grup çalışması olan HADİ;



Yurt dışında yaptığı işlerle son zamanlarda çok talep gören Türk asıllı İhsan Rüstem’in daha önce AKDENİZ programının içinde sahnelenmiş olan popüler eseri ’MANTRA’;

Dünya’nın son yıllarda çağdaş sanat nabzını hızlandıran Güney Kore’den, koreograf DongKyu Kim’in MDTist üzerine çıkardığı özgün parçası "HEYECAN”.



ELEKTRONİKA programının özelliği;  üç eserin de elektronik müzik ile çalışılmış olması ve üç eserin de  MDTist için özgün olarak yapılmış olmasıdır.

ELEKTRONİKA, MDTist dansçılarının üzerine çıkan bu eserlerin çağdaş-modern dans tekniklerinin sınırlarını zorlayan şekilde ortaya dökülmesinin dinamik bir örneğidir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI