radyobir
radyobir

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı

Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Twitter'dan yapılan açıklama ile satın alma işlemi duyuruldu. Açıklamada ifadelerine yer verilen Musk, "Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır" dedi.

26 Nisan 2022 07:29 | Kategori: ABD

esla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşmaya vardı.

Twitter'dan yapılan açıklamada "Hisse başına 54.20 dolar karşılığında, yaklaşık 44 milyar dolar değerindeki bir işlemle kesin anlaşmaya varılmıştır" denildi. Açıklamada satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Twitter'ın özel bir şirket haline geleceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Musk, "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır" ifadesini kullandı.

Twitter'a yeni özellikler ekleyerek, onu her zamankinden daha iyi hale getireceğini ifade eden Musk, şunları söyledi:

"Ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak amacıyla algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını alt ederek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'i her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum."

Musk, Twitter'ın muazzam bir potansiyeli olduğunu, onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Elon Musk'tan satın alma sonrası ilk paylaşım

Musk satın alma açıklamalarının ardından Twitter'dan yaptığı ilk paylaşımda "Yesss!!!" ifadesini kullanarak şirketin açıklamalarına yer verdi:

"Sayın Musk, 'İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır' dedi. Ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak amacıyla algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını alt ederek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter'i her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter'ın muazzam bir potansiyeli var - onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Twitter Yönetim Kurulu, bugün Elon Musk'ın satın alma teklifini ciddi bir şekilde yeniden gözden geçirmek üzere yeniden bir araya gelmişti.

Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın almak için 46.5 milyar dolarlık finansmanı sağladığını, hissedarlara direkt teklif götürmeyi planladığını açıklamıştı.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54.20 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Elon Musk'ın Twitter'ın tamamını yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının ardından Twitter, 15 Nisan’da 'zehir hapı' olarak adlandırılan bir önlem almıştı. Şirketin yönetim kurulu oy birliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti.

Söz konusu önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunmuştu.​​​​​​​ Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği belirtilmişti.

ABD medyasında çıkan haberlerde, Musk'ın Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı aktarılmıştı. Söz konusu haberlerin ardından Twitter'ın New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kazanmıştı.

Donald Trump: Twitter'a dönmeyeceğim

Satın alma işleminin duyurulmasının ardından Fox News'a konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'a dönmeyeceğini söyledi.

Twitter'daki üyeliği kalıcı olarak askıya alınan Trump, "Umarım Elon Twitter'ı geliştirmeler yapmak için satın almıştır. O iyi bir adam ama ben Truth'ta kalmaya devam edeceğim" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: Yorum yapmayacağım

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Musk'ın Twitter'i satın almasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Psaki, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Belirli bir alım satım işlemiyle ilgili yorum yapmayacağım. Twitter'ın sahibi veya yöneticisi kim olursa olsun, başkan (Biden) uzun zamandır büyük sosyal medya platformlarının gücünden, onların günlük yaşamlarımız üzerindeki etkisinden endişe duyuyor. Uzun zamandır teknoloji platformlarının neden oldukları zararlardan sorumlu tutulması gerektiğini savunuyor.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI