radyobir
radyobir

Emekli Tuğgeneral Hamzaoğlu'na tutuklama!..

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya'nın tutuklanmasına karar verildi.

21 Ekim 2016 19:57 | Kategori:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007'de öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya'nın tutuklanmasına karar verildi.

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, MİT’e ait tırların durdurulmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu. Hamza Celepoğlu tutuklu olmasına rağmen 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacıların "görevlendirme listesinde" yer alıyordu. Celepoğlu’nun isminin karşısında darbe sonrasındaki görev yeri olarak "Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanlığı" yazıyordu. Tutuklu yargılanan Celepoğlu hakkındaki iddianamede, "Gülen yapılanmasına bağlı hareket ettiği" belirtilmişti. Bu durum sadece darbedeki değil, MİT tırlarının durdurulmasındaki "Cemaat bağlantısı"nı da ortaya koyan bir delil niteliğindeydi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI