radyobir
radyobir

Emma Watson BM'nin İyi Niyet Elçisi

Sihirbaz Harry Poter hakkındaki bir dizi filmlerin yıldızı olan İngiliz aktris Emma Watson Twitter'deki sayfasından yaptığı açıklamada, BM İyi Niyet Elçisi olarak atandığını duyurdu.

08 Temmuz 2014 12:56 | Kategori: Dünya

Watson BM bünyesindeki cinsiyet eşitliği ve kadınların haklarının ve imkanlarının genişletilmesi veya "BM-Kadınlar” birimlerine yardımcı olacak. Watson konu ile ilgili görüşlerinde "Ben "BM-Kadınlar” adlı mükemmel bir ekiple çalışmaya başlayacağım için çok mutluyum” şeklinde not bıraktı.
"BM-Kadınlar” Genel Müdürü Phumzile Mlambo-Ngcuka bununla ilgili olarak ise "Bizim için Emma ile çalışmak büyük bir gurur kaynağıdır. Onun BM değerlerini iyi bir şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Gençlerin katılımı cinsiyet eşitliğinin teşviki ve tanıtımı için büyük bir öneme sahiptir. Ben Emma’nın yetenek ve coşkusu sayesinde "BM-Kadınlar” biriminin dünyadaki gençlerin kalplerine ve zihinlerine ulaşacağından eminim” ifadelerine yer verdi.
"BM-Kadınlar” birimi Dünya Örgütü BM’nin en genç oluşumlarından biri olma özelliği taşıyor. Onun oluşumu ile ilgili karar 2010 yılının temmuz ayında BM Genel Kurulu tarafından alınmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI