radyobir
radyobir

Emre'ye veryansın!..

Fenerbahçe artık kabusu haline gelen Başakşehir'den yine mağlup ayrıldı. Maçın başında yediği golle geriye düşen ve sonra Başakşehir savunmasını aşamayan Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Dick Advocaat'ın performansını ve Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı kartı spor yazarları değerlendirdi.

22 Ağustos 2016 11:22 | Güncelleme :22 Ağustos 2016 13:01 | Kategori:

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

55. dakikada Emre Belözoğlu’nun ihanet gibi kırmızısına kadar her şey Başakşehir’in istediği gibiydi. Hatları birbirinden hiç kopmayan ve çok doğru duran turuncu formalılara karşı çaresizce boşluk arayan beyazlardı maçın özeti.
55’teki kart sonrasıysa her iki hocadan peş peşe doğru hamleler geldi: Santraforu ikileyen Fenerbahçe, merkezi zorladı ama bir kez daha kolları üç metreye kadar uzayabilen Volkan Babacan mucizesini yıkamadı. Stoch da tescilli noktasından bir şut şansı buldu ama bu kez şanssızdı.
Muhtemelen Fenerbahçeliler’e sorsanız, yeni bir antrenör ve yeni bir kadroyla sezonun ilk haftasında karşılaşmak isteyecekleri son rakip Başakşehir olurdu. Maçın gidişatının bu düşünceyi desteklediğini de söyleyebilirsiniz ama bana sorarsanız bu kaybın hayırlı bir tarafı var: Transferin bitimine 10 gün var ve Advocaat sezonun geri kalanında bu tarz maçları geçmek istiyorsa kesinlikle orta sahaya takviye yapması gerektiğini görmüş oldu.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Fenerbahçe’nin oyun kalitesini belirleyen kendisinden ziyade rakipleri oluyor. Monaco, Grasshoppers ve Başakşehir birbirinden çok farklı üç takım. Aralarında en kompakt olanı Başakşehir, en yetenekli ama dağınık olanı Monaco, en dağınık ve yeteneksiz olanı ise Grasshoppers. Bu 3 takıma 3 farklı oyun oynadı Fenerbahçe. Bu farklı oyunların 3’lü ya da 4’lü savunma oynamakla alakası yok.
3. dakikada gelen golden sonra Başakşehir’in oyun merkezini geri çekip kendi ceza sahası önüne kurduğu savunmayla 30 metre takım boyuyla oynaması normal. Zaten o gol olmasa da çok farklı olmayacak. Önce ön alan presiyle Fenerbahçe’nin oyunu kurmasını engellemeye çalışacaklar. Gol bulabilirlerse ne âlâ, bulamasalar da bir süre sonra geri çekilip oyunun boyunu kendi yarı alanlarında kısaltacaklar. Peki bu iki oyundan ilkinde, yani ön alan baskısından, Alper-Emenike-Volkan’la, yani topu önde tutması, sırtı dönük oynaması mümkün olmayan bir üçlüyle çıkmak mümkün olabilir mi? Hayır.

RÜŞTÜ REÇBER (HÜRRİYET)

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonlarda da olduğu gibi şaşalı bir maç oynayarak sezona başlayamadı... Tabii, son andaki hoca değişikliği ve yeni gelen oyunculara bakarsak Fenerbahçe için erken konuşmak doğru oldu.
Ama üzerinde durulması ve düzeltilmesi gereken birçok nokta da var. Birincisi mutlaka bir oyun kurucu yani bir 10 numara lazım. Bir diğeri ise Topal’ın yanındaki oyuncunun da oyun kurma özelliklerinin olması lazım. Bu kadro için baktığımız zaman buraya en iyi aday Salih gibi. Ama 10 numara eksikliğini Fenerbahçe çok hissedecektir.

ERCAN GÜVEN (MİLLİYET)

Fenerbahçe’nin sezona puansız başlama sebebi, ne futbolcular, ne diziliş ne de teknik direktör Advocaat’tır...
Hepsinin eksiği yanlışı vardır... Ancak tümünün üst sebebi Yönetim’dir.
Koskoca sezonda nasıl bir hoca olduğu apaçık belli olan Pereira’dan kurtulmak için yeni sezonun başlamasına bir hafta kalana kadar bekleyen Yönetim.  
Hollandalı hoca meslekte değil ama Süper Lig’de, futbolcular topta değil ama yeni hocanın beklentilerinde acemiydi özetle.
 Geldiğinden bu yana ancak kendi futbolcularının adını ezberleyecek kadar vakit geçmiş Advocaat olanca iyi niyetle Fenerbahçe’yi yeni bir formatla çıkardı maça...  
Geçen sezonu altı savunmayla başlayıp bitiren takımda savunmaya ait beş adam oluyor ön libero Mehmet Topal ile birlikte... Salih ve Ozan tamamen hücuma dönük oynuyor. Bir de Van Der Wiel Monaco ve Grasshoppers maçlarındaki gibi sağdan çıkarsa, altı savunmadan altı hücumcuya terfi ediyor Fenerbahçe.
Teori güzel de pratik öyle mi?..
Bir de rakip var.

GÜLTEKİN ONAY (VATAN)

Başakşehir, Mossoro’nun 3’üncü dakikada attığı golle maça adeta 1-0 önde başladı. Bu gol 2 takımın da stratejisini değiştirdi. Evsahibi ekip oyunu kendi yarı alanında kabul ederken F.Bahçe, özellikle Van der Wiel’ın kanadından Başakşehir’in üzerine gitmeye başladı. Emenike’nin arkadaşlarıyla kopuk olan iletişimi ve koordinasyon sorunları F.Bahçe’nin atakları etkili biçimde sonlandırmasına engel oldu. Başakşehir ise planladığı hızlı çıkışları yapamadı. Özellikle Visca’nın alışık olmadığı sol kanatta kaybolduğuna tanık olduk.
 
F. Behçenin yeni düzeni 4-3-3’de kenar oyuncuları Alper ve Volkan Şen, Başakşehir savunmasını en çok tehdit eden isimler oldu. Ancak yine de gollük aksiyonların sayısı yeterli değildi.
 
2. yarının ilk dakikaları beklenenin aksine Başakşehir’in atakları ile başladı. Bu bölümde sol kanadı yadırgayan Visca net bir fırsattan yararlanamadı. Başakşehir’in üstün oynadığı dakikalarda Emre Belözoğlu’nun kırmızı kartı geldi ve oyunda roller değişti. Ali Palabıyık açık kırmızı kartı atlamadı. 55’inci dakikaya kadar sahanın en iyilerinden olan Emre’nin atılmasıyla 10 kişi kalan Başakşehir, sahasına çekildi.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI