radyobir
radyobir

En fakir lidere rakip çıktı

BBC'nin birkaç yıl önce "dünyanın en fakir devlet başkanı" olarak tanımladığı Uruguay'ın lideri Mujica bu unvanını elinden kaptırmışa benziyor.

20 Nisan 2014 19:32 | Kategori: Avrupa

11 Şubat'ta yemin ederek görevine başlayanNepal'in yeni başbakanı Sushil Koirala varlıklı bir aileden gelmesine rağmen babasından kalan mirası reddederek gösterişten oldukça uzak bir hayatyaşamayı seçen bir lider.
Koirala'nın kendi internet sitesinde açıkladığı mal varlığı listesinde sadece 3 tane cep telefonu bulunuyor. Bu telefonlardan biri iPhone marka, diğer ikisi ise zaten çalışmıyor.
Uruguay Devlet Başkanı Mujica'nın da açıkladığı mal varlıklarının arasında değeri bin 900 dolar olan 20 yıllık bir otomobili dışında bir şey bulunmuyordu.
Başbakan seçilmeden önce kirada oturan Koirala şimdi ise başbakanlık konutuna taşındı.

İKİSİ DE ESKİ RADİKALLERDEN


BBC'nin haberine göre Koirala, Burma gezisi için kendisine verilen 650 dolarlık devlet ödeneğini de iade etmiş. İki liderin de bu tutumlu davranışları gençlik yıllarına dayanıyor gibi görünüyor. Mujica solcu Gerilla grubu Tupamaros'un eski üyelerinden, Koirala ise 30'lu yaşlarında uçak kaçırma olayına adı karıştığı için hapis yatmış iki lider.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI