radyobir
radyobir

'En güzel kuzu' yarışması

Malatya'da düzenlenen 12. Tarım Fuarı kapsamında bu yıl da en güzel kuzu yarışması düzenlendi.

16 Nisan 2018 05:00 | Kategori: Yaşam

Orduzu Mişmiş Park Fuar alanında bu yıl 12.’si düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda en iyi kuzu yarışması düzenlendi. 8’inci kez Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen yarışmaya ildeki çok sayıda yetiştirici katıldı.



Bu yıl yarışmanın en iyi kuzusu Battalgazi ilçesi Kartepe Mahallesinden Mehmet Yarar’ın kuzusu oldu. İkinci Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesinden Abuzer Yılmaz’ın kuzusu olurken üçüncü ise Yazıhan ilçesi Boyaca Mahallesinden Hüseyin İncesu’ya ait kuzu oldu. 

Yarışmada 3 kuzu yetiştiricisine de mansiyon ödülü verilirken, dereceye giren kuzu yetiştiricilerine ise çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI