radyobir
radyobir

En iyi gökyüzü fotografları

Avustralya'da düzenlenen fotoğraf yarışması, kuzey ışıklarından takımyıldızlarına kadar gökyüzünün gece güzelliğini bütün ihtişamıyla yansıtıyor.

28 Temmuz 2016 06:28 | Güncelleme :28 Temmuz 2016 13:40 | Kategori: Yaşam



David Malin Astrofotoğraf ödülleri 12 yıl önce birkaç fotoğrafın katılımıyla başlamıştı.



Bugün ise yarışmaya ülke çapında yüzlerce fotoğraf gönderiliyor ve Avustralya'nın en güzel astronomi fotoğraflarını içeriyor.



Astronomiye ilgiyi artırmayı ve fotoğrafçılıkta yeni gelişmeleri teşvik etmeyi amaçlayan yarışmaya amatör gökbilimciler katılıyor.



Yarışmanın jürisi David Malin, fotoğraflarda estetiğin yanı sıra gece fotoğraflarının teknik zorluklarına getirilen çözümlerin de dikkate alındığını söylüyor.



"Renkleri doğru yakalamak oldukça önemli ve bunun için yıldızlar hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerekir " diyor Malin.



Yarışmayı kazananlar hafta sonu ilan edildi ve bu fotoğraflar New South Wales eyaletindeki Parkes Gözlemevi'nde sergilenecek .



Bu yıl en büyük ödül, Orion takımyıldızlarının geniş açılı görüntüsünü belgeleyen fotoğrafçı Troy Casswell'e verildi.



Yarışmanın gece fotoğrafları alanına ilgi duyan herkese açık olduğu belirtiliyor.



İyi fotoğraflar için pahalı malzeme gerekiyor, fakat başlangıç için ortalama bir fotoğraf makinesinin yeterli olacağı belirtiliyor.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI