radyobir
radyobir

En yaşlı Rus kozmonot yine uzaya gönderilecek

2016 yılının sonbaharında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek olan ve halen 61 yaşını dolduran kozmonot Pavel Vinogradov'a ön onay verildi. Haberi İnterfaks duyurdu.

20 Ekim 2014 13:38 | Güncelleme :20 Ekim 2014 13:39 | Kategori:

Uzay roket sektöründen bir kaynağın ajansa verdiği bilgiye göre, 60. yaş gününü uzayda kutlayan (2013) Vinogradov, 2016 yılında UUİ’ye gönderilebilecek. Böyle bir olayın gerçekleşmesi halinde Vinogradov uzaya çıkan en yaşlı kozmonotlar listesinde ikinci olacak. Birincilik, Discovery uzay mekiğiyle biyoloji ve tıp alanında inceleme yapmak üzere uzaya gittiğinde 77 yaşında olan Amerikalı astronot John Glenn’e ait. Glenn, uzayda sadece sekiz gün geçirmişti, Rus kozmonotun ise altı ay kalması öngörülüyor.
Halen açık uzayda çalışan en yaşlı insan olan Vinogradov, açık uzaya ilk defa 59 yaşındayen çıktı ve 1992 yılından beri toplam 7 çıkış gerçekleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI