radyobir
radyobir

Erdoğan Ankara ve izmir adaylarını da açıkladı!..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 20 ismi açıklıyor. Erdoğan, cumartesi günü de aralarında eski bakanlar ve iş adamlarının da bulunduğu 40 belediye başkan adayını tanıtmıştı.

27 Kasım 2018 12:51 | Kategori:

Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimden dolayı üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan, "Her iki ülkeyle de kurduğu ilişkiyi geleceğe taşıma umudundayız. Karadeniz'in bir an evvel barış denizi haline gelmesini diliyoruz. Rusya ve Ukrayna'ya sorunlarını diyalog yoluyla çözme çağrımızı tekrarlıyoruz. Bu iki ülkeyi biz, yan yana görmekten memnuniyet duyarız. Bu iki ülkenin insanlarının yeniden tarihi geçmişlerine dönmelerinde fayda görüyoruz" dedi.

Erdoğan, Suriye'de yaşanan çatışmalı ortama da değindi. "Suriye'de sadece DEAŞ yoktur" görüşünü dile getiren Erdoğan, "O görüntüde olan ve yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan birtakım küçük çeteler vardır. DEAŞ bahanesiyle ülkeyi işgal edenler buradan çekilirse her şey daha güzel olacaktır. Biz Türkiye olarak terörün kalıntılarını temizlemeyi hedefliyoruz. Verelim el ele, bunlar nasıl bitirilecekmiş görelim" diye konuştu.

'CHP'Lİ SEÇMEN PROFİLİ, TÜRKİYE PASTASININ KAYMAĞINI YİYEN KESİM'

Erdoğan, konuşmasının devamında CHP'li belediyelere odaklandı ve şunları söyledi:

— Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurunda değildir. Kılıçdaroğlu CHP'li başkanların yönettiği yerde hayat kalitesinin yüksekliğinden bahsediyor. CHP'li başkanların yönettiği yerler belediyelerin değil, büyükşehirin veya hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir. Çankaya, Kadıköy, Şişli ve Beşiktaş'taki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesim. Bugün Kadıköy'den Pendik'e büyükşehirin hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz.

Erdoğan'ın açıkladığı adaylar şöyle:

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek (İl başkanı)

Ankara - Mehmet Özhaseki (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı)

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Çanakkale — Ayhan Gider (26. Dönem Milletvekili)

Çankırı — Hüseyin Boz 

Çorum — Halil İbrahim Aşkın (Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

Eskişehir — Burhan Sakallı 

Hatay — İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekci  (Eski Ekonomi Bakanı) 

Karaman - Mahmut Sami Şahin

Konya — Uğur İbrahim Altay (Mevcut başkan)

ZEYBEKCİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

31 Mart'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi için yarışacağı iddia edilen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin grup toplantısı öncesi tebrikleri kabul etti. Zeybekci, "İzmir Türkiye'nin en güzel şehri. Doğuştan güzel. Birileri İzmir'i Anadolu'ya sırtını döndürmek istiyorlar. Biz İzmir'i Anadolu'yla kucaklaştıracağız. İzmir'i alacağız" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI