radyobir
radyobir

Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki devlet protokolü iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı konuşmasında ABD'de korumaları hakkında alınan yakalama kararına tepki göstererek 'Korumalarım hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, bu nasıl hukuk? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz' dedi.

16 Haziran 2017 07:29 | Kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programındaki konuşmasında ABD'de koruma polisleri için alınan yakalama kararına değinerek şunları söyledi: 

"Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. 

Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi? 

Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?"

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI