radyobir
radyobir

Erdoğan Demirören yaşamını yitirdi...

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, hayatını kaybetti. Demirören, en son olarak Doğan Yayın Grubu'nu satın almasıyla gündeme gelmişti.

08 Haziran 2018 06:58 | Güncelleme :08 Haziran 2018 12:49 | Kategori: Yaşam

Uzun süredir tedavi gören ve 79 yaşındaki Demirören bu sabah vefat etti.

T24’ün aldığı bilgilere göre daha önce kanser tedavisi gören Erdoğan Demirören’in sağlık durumu yaklaşık bir yıldır iyi değildi. Son olarak ciğerlerinde su toplandığı bildirilen ve hastanede kontrol altında tutulan Demirören’in sağlık durumu iki gün önce ağırlaştı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan hastanenin tıbbı direktörü Özgür Şamilgil; "Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören bugün saat 11:53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır" dedi. 

79 Yaşında hayatını kaybeden Erdoğan Demirören’in vefatının ardından hastane yönetimi açıklama yaptı. Hastane adına açıklama yapan tıbbı direktör Özgür Şamilgil, "Acı bir haberi vermek için karşınızdayım. Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören bugün saat 11: 53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Solunum yetersizliği nedeniyle bir süredir takip altındaydı. Ailesinin yakın ilgisi ve alakası hastanenin tüm personelinin çabalarıyla bugüne kadar ızdırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Allah kalanlara sabırlar versin. 31 Mayıs 2018 itibariyle hastanemiz yoğun bakımını alınmıştı. Solunum yetersizliği nedeniyle yoğun bakımda tıbbı destek ve tedavisi sürüyordu"dedi. Şamilgil’in ardından konuşan Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’da Demirören Ailesi olarak acılarının büyük olduğun söyleyerek, " Cenaze namazı Fatih Camii’nde Pazar günü öğlen namazına müteakip olacak" dedi. 

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Demirören, Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir.

Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıydı. Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk’ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI