radyobir
radyobir

Ergenekon mağduru avukata suikast!..

Ergenekon Davası'nda, 2010 yılında yargıyı etkilediği iddiasıyla dönemin savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınıp, tutuklanarak yargılanan ve beraat eden Avukat Kudbettin Kaya, Bakırköy'de ailesiyle gittiği balık restoranında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Mavi bir araçla gelen saldırganın saldırıda Uzi kullandığı belirlendi.

01 Kasım 2017 08:00 | Kategori:

Avukat Kudbettin Kaya, dün akşam saatlerinde ailesiyle birlikte Yeşilköy'deki balık restoranına gitti. Saat 21.30 sıralarında mavi bir araçla restorana gelen saldırgan Uzi silahıyla Kaya'ya ateş açtı. 

Saldırgan olay yerine geldiği araçla kaçarken, Kaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, saldırganın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için balıkçının kamera görüntülerini incelemeye aldı. 

BERAAT ETMİŞTİ

Avukat Kudbettin Kaya, 2010 yılında Ergenekon Davası yargılama sürecini etkilediği iddiasıyla düzenlenen operasyonda dönemin savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 8 kişiyle birlikte gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı. Yargılama sonunda Kudbettin Kaya'nın da aralarında bulunduğu sanıklar beraat etmişti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI