radyobir
radyobir

Erkek askerleri zorla öpen kadın komutana soruşturma

Albay Meghann Sullivan'ın komutanı da "toksik davranışları" gerekçesiyle görevden ihraç edilmişti.

27 Nisan 2023 06:13 | Kategori: ABD

ABD ordusunda erkek askerleri zorla öpen bir kadın komutan hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ABD ordusuyla ilgili haberlere yer veren internet sitesi Military'nin haberinde, 5. İstihkam Taburu'nun komutanı Albay Meghann Sullivan hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldığı yazıldı.

Haberde, soruşturmaya yakın olduğunu savunan ve kimliklerini açıklamayan kaynakların paylaştığı bilgilere yer verildi.

Buna göre Sullivan'ın, ABD Kara Kuvvetleri altında faaliyet gösteren Güvenlik Kuvvetleri Destek Tugayı'na (Security Force Assistance Brigade -SFAB) bağlı birliğinde görev yapan iki erkek askeri zorla öptüğü iddia edildi. 

Komutanın, taburundaki bazı askerle de cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Siteye konuşan kaynaklar, Sullivan'ın söz konusu eylemleri alkol etkisi altındayken gerçekleştirdiğinin düşünüldüğünü savundu. Komutan ise haber sitesinin yorum talebini reddetti.

Sullivan'ın Haziran 2021'de göreve geldiğinde SFAB'a atanan ilk kadın komutan unvanını kazandı bilgisi de paylaşıldı.

Göreve atandığında yaptığı açıklamada, Sullivan'ın "20 yıldan fazladır orduda istihkam personeli olarak görev yapıyorum. Kapsayıcılık ve çeşitliliğe açık olmak bizi daha güçlü kılar" dediği de aktarıldı. 

Haberde, komutanın açığa alınmadığı ve görevini sürdürdüğü belirtildi.

SFAB'ın sözcüsü Adrian Patoka, iddialara ilişkin açıklamasında, "Şu anda paylaşabileceğimiz bir bilgi yok. Her türlü iddiayı ciddiye alıyoruz ve koşulların gerektirdiği şekilde bunları değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI