radyobir
radyobir

Erken seçim mi geliyor?..

Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim iddialarına ilişkin, "Erken seçim diye bir şey söz konusu değil; altını çiziyorum ve net olarak ifade ediyorum" dedi.

25 Temmuz 2016 12:01 | Kategori:

Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg News'e verdiği mülakatta, erken seçim iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Erken seçim diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Yıldırım şöyle konuştu:

"NET OLARAK İAFDE EDİYORUM..."

"Altını çiziyorum ve net olarak ifade ediyorum. Bu yönde de kafa karıştırmaya çalışanlar var, işte hükümet, AK Parti bu darbeden güçlü çıktı, bir baskın seçim yapacak falan bunlar bizim aklımızda fikrimizde yok. Öyle bir etik de bulmayız bunu. Biz dört yıllığına milletten yetki aldık, o yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Ama o yetkiyi elimizden almaya kalkanların da tepesine balyoz gibi ineriz, indik.

"AKLINDAN GEÇİREN VARSA AYAĞINI DENK ALSIN"

Bundan sonra da böyle aklından, fikrinden geçirenler varsa, ayaklarını denk alsın. Seçim yok, geçim var. Vatandaşın geçime ihtiyacı var, işe güce ihtiyacı var. Seçim yorgunu oldu vatandaş, durmadan seçim. Geçen sene üç tane seçim yaptık. Bir daha seçimle kaybedecek vaktimiz yok. Onun için biz seçim demek ekonomik faaliyetlerin yavaşlaması demek, seçim demek programların yarıda kalması demek, seçim demek öngörülebilirliğin, ileriye yönelik planların ertelenmesi demek.

"BÖYLE BİR PROGRAMIMIZ YOK"

Dolayısıyla seçimin ihtiyaç olmadığı halde, seçimi gündeme getirmek, ülkeyi sevmek demek değil. Onun için böyle bir programımız yok. Bunu söyleyeyim"

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI