radyobir
radyobir

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan istifa etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian, anayasanın siyasi olayları etkileme konusunda kendisine yeterli yetki vermediğini belirterek Pazar günü istifasını sundu.

24 Ocak 2022 08:41 | Kategori: Kafkaslar

2018'den beri cumhurbaşkanı olan Sarkissian, Başbakan Nikol Pashinyan ile geçen yıl genelkurmay başkanının görevden alınması gibi bazı konularda anlaşmazlık yaşamıştı.

Ermenistan'da başbakanın konumu cumhurbaşkanınkinden daha güçlü olarak görülüyor.

Sarkissian, cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Uzun bir zamandır düşünmekteydim; yaklaşık dört yıldır aktif olarak çalıştıktan sonra Cumhurbaşkanlığı görevimden istifa etmeye karar verdim" diye belirtti.

Sarkissan istifa gerekçesini şöyle açıkladı: "Bizi mevcut ulusal krize sürükleyen siyasi olaylara Cumhurbaşkanının neden etki etmekte başarısız olduğu sorusu sorulabilir. Sebep yine açık: Uygun araçların eksikliği... Anayasa. Potansiyel bazı sorunlarımızın kaynağı mevcut anayasamızda saklı" dedi.

Aralık 2015'te yapılan bir halk oylamasında Ermenistan parlamenter cumhuriyete dönüşmüş ve cumhurbaşkanının idari yetkileri ciddi ölçüde kısıtlanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI