radyobir
radyobir

Ermenistan'da hükümet protestosuna polis müdahalesi

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, hükümet karşıtı gösterilere polis müdahale etti. Olaylarda en az 50 kişinin hastanelik olduğu belirtiliyor.

04 Haziran 2022 06:59 | Kategori: Kafkaslar

Gösterilerden yayınlanan videolarda kalabalığın polise yabancı maddeler atarken görülüyor. Olaylar esnasında bir patlama sesi de duyuluyor.
Rus Interfax haber ajansı, Ermenistan Ulusal Polis Gücü Başkan Yardımcısı’na dayandırdığı haberinde, emniyet güçlerinin göstericilere ses bombasıyla müdahale ettiğini ve müdahalenin göstericilerin polise taş atmaya başlaması üzerine olduğunu belirtiyor.

Ermenistan’da 2020 yılında Azerbaycan’la süren ve Ermenistan’ın geri çekilmesiyle sonuçlanan çatışmaların ardından yeniden Azerbaycan’la ilişkilerin normalleştirilmesine tepki olarak başladığı biliniyor. Ermenistan’da göstericiler Başbakan Nikol Paşinyan hükümetini protesto ediyor.

Ajanslara göre hastaneye kaldırılanlardan 34’ü polis memuru. Ermenistan’da daha önce de hükümeti protesto gösterilerinde hükümet binaları kontrol altına alınmış yollar ve metro sistemleri göstericiler tarafından kapatılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI