radyobir
radyobir

Ersun Yenal'ın beklenen istifası!..

Fenerbahçe Teknik direktörü Ersun Yanal görevinden istifa etti. Mahmut Uslu ile bu sıralarda toplantısı olan Yanal'ın toplantıya katılmadığı onun yerine istifa mektubunu gönderdiği belirtildi.

09 Ağustos 2014 16:58 | Kategori:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Ersun Yanal, Anadolu Ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nde çalıştığı süre boyunca teknik direktör olarak görev almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "Göreve geldiğim sezon takımımı şampiyon yapmış bir teknik adam olarak bugünkü koşullarda görevime devam etmem mümkün değildir" ifadesini kullandı. Teknik direktörlüğü süresince kendisine destek veren Fenerbahçe taraftarına, yönetimine, medya ve spor kamuoyuna teşekkür eden Yanal, ülke futboluna her düzeyde katkıda bulunmaya devam edeceğini belirterek, "İlkeler, kazandığımız ve kazanacağımız paradan her zaman daha üstündür ve başarı için olmazsa olmaz koşuldur" diye görüşlerini aktardı.
Akşam yapılacak 18.00'da antrenmanda başkan ve yöneticilerin futbolcularla bir toplantı yapması bekleniyor.

Mahmut Uslu iknaya çalışıyor

Fenerbahçe teknik patronu Ersun Yanal’ın istifası gündeme bomba gibi düştü. İstifa ettiğini açıklayan Yanal’ın bu kararını dün verdiği belirtiliyor. Yanal’ın istifa kararını önce Soma yararına yapılacak 3’lü turnuva sonrası basın toplantısında açıklayacağı ama bu kararından vazgeçip bugüne bıraktığı öğrenildi. Yanal’ın yakın çevresi bu istifada medyada yer alan haberler, Fenerbahçe yönetiminin Ersun Yanal’ın antrenman programlarını bile değiştirmesi, takımdaki bazı futbolcular ile Yanal’ın yaşadığı sorunlar olduğunu söylüyorlar. Fenerbahçe yönetimi şu anda Samandıra’dalar. Futbolcular ve yönetim Ersun Yanal ile toplantı yapıyorlar. Yanal’ın yakın çevresi hocanın kesinlikle kararından dönmeyeceğini belirtiyorlar.

AZİZ YILDIRIM DÜN NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında son bir haftadır basında yer alan 'Aziz Yıldırım - Ersun Yanal gerginliği' haberleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuıştu.İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;"Burası Fenerbahçe Spor Kulübü ve halka arz edilmiş şirketleri var. Kulüpler artık şirkettir ve denetlenmektedir. UEFA ve Federasyon kriterleri vardır. Fenerbahçe şirket mantığı ile yönetilmektedir. "
"Yeni bir sezon başlıyor ve 2 gündür basın yazıp çiziyor. Fenerbahçe, Rize maçı sonrasında şampiyon olmuştur. 2.5 aylık bir tatil dönemi yaşamışız. Oyuncularımız tatillerini yapmış ve teknik ekipte aynı şekilde tatil yapıp geri dönmüşlerdir. Benim görevim de bu arkadaşlara, personelimize gelecek planlamalarımızı anlatmaktır. Benim görevim budur. Spor kulübünün bütün elemanlarının, AŞ'nin çalışanlarının bütün ödemelerini yapmışızdır. Buna bağlı olarak sporcularımız da yeni sezona hazırlıklarını yapmak ve hazır olmak görevindedir. Bizim de bu uyarıları yapmak görevimizdir.Ben basın yoluyla konuşmam. Birebir konuşurum. Benim kimsenin özel hayatıyla işim olmaz. Ama o özel hayat ne zaman kulübe zarar verirse o zaman devreye girerim. 2.5 aydır Samandıra'ya geç gelmeler vs... O zaman uyarı yaparım.'Şampiyonlukta yönetimin payı yok başarısızlıkta ise yönetim sorunlu' anlayışı var.

"FUTBOLCULARLA DA HOCA İLE DE KONUŞTUM"

Ben kimsenin özel hayatıyla ilgilenmem. Sporcum da olsa teknik direktörüm de olsa yöneticim de olsa... İki gün bekledim bakalım nereye gidiyor diye? Ama dedikodularla işi götürüyorsunuz. Bu sporcular 2009'dan beri onur mücadelesi vermişler. Benim onlara kızma hakkım yok ama uyarılarda bulunabilirim. Ben onlarla konuştum, 'Bu sene şampiyon olmamız gerek, şampiyonlar ligi'ne gitmemiz gerek' dedim.Hoca'ya da anlattım. 'Fazla izin vermemek gerek, çalışalım çalışalım' dedim.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI