radyobir
radyobir

Esad PYD'yi vatan haini ilan etti!..

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'yi 'vatan haini' olarak nitelendirdi. Esad, "Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir" dedi.

18 Aralık 2017 18:12 | Kategori: Dünya

Fransız haber ajansı AFP, Beşar Esad'ın Hmeymim Askeri Üssü'nde Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin ile görüşmesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamaları aktardı. Esad, "Kürtler olarak tanımlananlardan bahsederken aslında sadece Kürtlerden bahsetmiyoruz. Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir" dedi.

'HALA SAVAŞ DURUMUNDAYIZ'

Esad, Suriye'de savaşın sona erdiğini söylemenin gerçekçi olmadığını ancak savaşın büyük kısmının üstesinden DEAŞ'ın yok edilmesi ile gelindiğini söyledi.

Esad, "Savaşın sona erdiğini söylemek gerçekçi değil. Hala savaş durumundayız. Tabii ki DEAŞ'ın tamamen olmasa bile Suriye'deki ana merkezlerini ezerek yok edilmesi bu savaşın önemli kısmının üstesinden geldiğimiz anlamına geliyor. Bu önemli bir adım ve büyük bir zafer" ifadelerine yer verdi.
Batı ülkelerini Suriye'deki teröristleri desteklemekle suçlayan Esad ana sorunlardan birinin de Fetih El Şam (eski adıyla Nusra Cephesi) olduğunu belirtti. Esad, "Herkesin dikkatinin sadece DEAŞ'a odaklanmasının, Suriye'de hala Batı destekli terörizmin varolduğu gerçeğinden dikkati uzaklaştırma girişimi olduğunu anlamalıyız. Bu terörizmin başında El Nusra var. Terörizm sadece DEAŞ'la sınırlı değil. DEAŞ bu terörün sadece parçası. Ve hala DEAŞ, El Nusra ve diğer adlardaki örgütler gibi terör grupları varsa bu bizim hala savaşta olduğumuz anlamına gelir. Terör örgütünün adı ne olursa olsun son terörist yok edilince savaş bitecek. Ancak o zaman zaferden bahsedebiliriz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI