radyobir
radyobir

Eski bakan Ünlü hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanlarından Fikret Ünlü, sabaha karşı vefat etti.

19 Şubat 2019 10:47 | Güncelleme :19 Şubat 2019 11:12 | Kategori: Yaşam

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eski Devlet Bakanlarından Fikret Ünlü, dün gece hayatını kaybetti. 56 ve 57. dönem hükümetlerinde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan 75 yaşındaki Ünlü, geçen yıl sosyal medya üzerinden kanser hastası olduğunu açıklamıştı.

Fikret Ünlü için 21 Şubat Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tören düzenlenmesi, Ünlü'nün naaşının 22 Şubat Cuma günü Karaman'ın Ermenek ilçesi Balkusan köyünde toprağa verilmesi planlanıyor.

Ünlü'nün cenazesi Devlet Töreni sonrasında Karaman ili Ermenek ilçesine nakledilecek ve Cuma günü, öğle namazını takiben defnedilecek. 

FİKRET ÜNLÜ KİMDİR?

1943’te Ermenek’in Güneyyurt köyünde doğdu. Ortaokul ve liseyi İvriz İlköğretmen Okulu’nda okudu. Eski bir Köy Enstitüsü olan bu okul hayatını değiştirdi ve kendisini özü itibariyle hep bir Köy Enstitülü olarak gördü. Üniversiteyi Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Kayseri ve Konya’da beden öğretmenliği yaptı. 1967’de Ülker Elgin’le evlendi. 1970’de kızları Oya, 1975’te oğulları Barış dünyaya geldi.

1978 yılında, 35 yaşındayken, Beden Terbiyesi Genel Müdürü oldu. 12 Eylül 1980 Darbesi’nden bir süre sonra devlet memurluğundan istifa etti ve siyasete girdi. SODEP ve SHP’de yaklaşık on yıl Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık gibi görevler yürüttü. 1991-1995 arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı. 1995, 1999, 2002 Genel Seçimlerinde Karaman Milletvekili Seçildi. 1998-2002 arasında, 56. ve 57. Hükümetlerde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı sırasında sporda birçok uluslararası başarı kazanıldı. Örneğin Galatasaray UEFA Şampiyonu, Futbol Milli Takımı Dünya Üçüncüsü, Basketbol Milli Takımı Avrupa İkincisi oldu.

Siyaset yıllarında Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Deniz Baykal gibi siyaset ve devlet adamlarıyla yakın çalışma arkadaşlığı yürüttü.

Yaptığı birçok sporun arasında basketbol, golf ve dağcılığı özellikle çok sevdi. Ağrı, Erciyes, Demirkazık, Medetsiz gibi birçok zirveye tırmandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI