radyobir
radyobir

Öğlu ölen Mesut Yılmaz yurda döndü ve hastaneye koştu!....

Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla vurulmuş halde bulunan 38 yaşındaki Yılmaz'ın intihar ettiğinden şüphe ediliyor. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ın Beykoz'daki evinde ölü bulunmasının ardından ABD'den İstanbul'a döndü.

16 Aralık 2017 14:54 | Güncelleme :16 Aralık 2017 21:51 | Kategori: Yaşam

Saat 20.00 sıralarında eşi Berna yılmaz ile birlikte ABD'nin Los Angeles kentinden İstanbul'a gelen Mesut Yılmaz havalimanından hastaneye hareket etti. Oğlu Yavuz Yılmaz'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan götürüldüğü hastaneye giden Yılmaz ailesi, yakınlarıyla birlikte hastaneye giriş yaptı.



Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları'ndaki evinde, yatağında başından vurulmuş halde bulundu. 

Korumalar dün akşam saatlerinde Yılmaz'ı eve bıraktıklarını, sabah saatlerinde de dışarı çıkmak için tekrar eve geldiklerini söylerken, "Kapıyı çalmamıza rağmen açmadı. Bunun üzerine kendisine telefonla ulaşmaya çalıştık. Ancak telefonu da açmayınca şüphelenip çilingir çağırdık. Çilingir kapıyı açtığında kendisini şakağından vurulmuş halde bulduk. Silah başucundaydı" dediler. 

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sonrasında Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirlendi. Polis diğer ihtimallere karşı kamera kayıtlarını da incelemeye aldı.



MESUT YILMAZ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, büyük oğlu Yavuz Yılmaz’ın Beykoz'daki evinde ölü bulunmasının ardından ABD’den İstanbul’a döndü. 

Sabah saatlerinde Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştı. Durumdan habersiz olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ise akşam saatlerinde ABD’den Türkiye’ye döndü. Türk Hava Yolları’nın Los Angeles’tan kalkan tarifeli uçağıyla saat 19.30’da Atatürk Havalimanı’na gelen Mesut Yılmaz ve eşini yakınları karşıladı. Mesut Yılmaz daha sonra havalimanından beraberindeki konvoyla havalimanından ayrıldı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın Türkiye dönüşünün ardından Mesut Yılmaz’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yılmaz arasındaki telefon görüşmesi bugün akşam saatlerinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Başbakan Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’a ilişkin bu sabah gelen acı haberin kendisini de derinden üzdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu acılı günlerinde yanlarında olduğunu ifade ettiği Yılmaz ailesine, sabır ve metanet dileğinde bulundu. 

GÜN İÇERİSİNDE NELER YAŞANDI

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

MESUT YILMAZ VE EŞİNİN HABERİ YOKTU

Mehmet Yavuz Yılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan öğlen saatlerinde alındı. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, "Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD’ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanı gideceğim onları uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir" diye konuştu.

"ANLIK BİRŞEY BİLEMİYORUZ"

Albayrak, olayın intihar olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Önce Beykoz Devlet Hastanesi’ne gittik. Orada bakıldı. Sonra Adli Tıp Kurumu’na geldik. Zincirlikuyu’ya götürüyoruz. Anlık bir şey. Bilemiyoruz. Bir Allah şahit" yanıtını verdi. 

Abdurrahim Albayrak, cenazenin defniyle ilgili henüz bir plan olmadığını söyledi.

4 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Beykoz Konakları'ndaki evinde sabah saatlerinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın babasının tabancasıyla intihar ettiği belirlendi. 

Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla intihar eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olarak şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesi alındı. Öte yandan çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, Yavuz Yılmaz’ın babası Mesut Yılmaz’a ait Smith Wesson marka tabanca ile intihar ettiğini belirledi. 

Emniyet kaynaklarından yansıyan bilgilere göre, bu sabah Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüne ilişkin polis Yılmaz'ın şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın da yakından takip edip evde bulunduğu sırada Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın evinde babası Mesut Yılmaz'ın Smith Wesson marka tabancasıyla intihar ettiğini belirledi. Polis, Yılmaz’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında şoförü, koruması ile evde çalışanlardan oluşan toplam 4 kişinin olaya ilişkin ifadelerine başvurdu. Polis, ilk etapta kayıtlara 'intihar' olarak geçen olaya ilişkin çalışmalarını kapsamlı şekilde sürdürürken, her ayrıntı ve ihtimali titizlikle değerlendiriyor.

ÜNİVERSİTE KURMUŞTU

Yavuz Yılmaz annesi Berna Yılmaz ile geçtiğimiz sene özel bir üniversite kurmuştu. Yılmaz, bu üniversitenin de genel sekreteri olmuştu. Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketi de vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrendik. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

TBMM'DEN BAŞSAĞLIĞI

TBMM Grup Başkanvekilleri, oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ve ailesine baş sağlığı diledi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlunun hayatını kaybettiği haberinin duyulmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yılmaz ve ailesine başsağlığı diledi.

YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz'ın oğlu olan Yavuz Yılmaz, 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI