radyobir
radyobir

Eski Başkan Carter geri kalan zamanını evinde geçirecek

Amerika'nın 39. Başkanı Jimmy Carter'la ilgili yapılan açıklama Carter'ın sağlık durumunu bir kez daha gündemin üst sırasına taşıdı.

20 Şubat 2023 07:26 | Kategori: ABD

Kurduğu vakıf tarafından yapılan açıklamada Jimmy Carter’ın kalan zamanını ailesiyle evinde geçirmek istediği belirtildi.

Amerika’nın hayattaki en yaşlı başkanı 1977-81 yılları arasında başkanlık yapmıştı.



Carter Merkezi’nden yapılan açıklamada, Carter’ın tıbbi tedaviyi sonlandıracağı ve Georgia’daki evinde tedavisi olanaksız rahatsızlığı için bakım alacağı belirtildi.

Açıklamada bu karara neyin neden olduğu belirtilmedi.

98 yaşındaki Carter son dönemde bir dizi sağlık problemi yaşıyordu.

Beyin ve akciğerine sıçrayan melanom da buna dahil.



Carter’a 2015 yılında akciğer ameliyatı sırasında kanser teşhisi konmuştu. Kanserin beyne de sıçradığı tespit edilmişti.

Aylar sonra Carter kanser belirtisinin kalmadığını açıklamıştı.

Carter, 2002 yılında barış müzakereleri yürütmek, insan hakları için kampanyaları ve sosyal adalet konusundaki çabaları nedeniyle Nobel Barış Ödülü kazanmıştı.

O dönem aslında ödülü 1978 yılında İsrail’le Mısır arasında barış anlaşması müzakereleri sırasında alması gerektiği yorumları yapılmıştı.

İsrail'le Mısır arasındaki barış anlaşmasında Carter'in oynadığı arabuluculuk önemli katkıda bulunmuştu.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI