radyobir
radyobir

Eski İngiliz vatandaşı IŞİD militanı ABD'de suçlu bulundu

ABD'de federal bir mahkeme, eski İngiliz vatandaşı olan IŞİD üyesi El Şafi El Şeyh'i adam kaçırma, cinayet ve işkenceden suçlu buldu.

15 Nisan 2022 06:58 | Kategori: ABD

ABD'nin Virginia eyaletindeki federal mahkeme, kamuoyunda "Beatles" olarak bilinen IŞİD hücresine mensup El Şeyh'le ilgili davada kararını açıkladı.

Mahkeme, Suriye'de insani yardım çalışanı ve gazetecilerin de aralarında olduğu bazı IŞİD rehinelerinin başını kesen ve bunu kameraya çekip yayımlayan hücrenin üyesi olduğu belirtilen El Şeyh'i, cinayet, adam kaçırma ve işkenceden suçlu buldu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması beklenen El Şeyh'in, ABD'de ceza alan en yüksek profilli IŞİD üyesi olduğu belirtiliyor.

ABD’li gazeteci James Foley’i 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer ABD vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Şeyh ile Alexandra Kotey adlı eski İngiliz vatandaşı IŞİD militanı, ABD tarafından 2019 yılında Suriye'den çıkarılmıştı.

ABD, İngiltere'ye, "zanlıya idam cezası vermeyeceğini" taahhüt etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI