radyobir
radyobir

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a tutuklama kararı

Pakistan'da eski Başbakanı İmran Han hakkında devam eden dört davanın 3'ünde belirli süreyle gözaltına alınmayı engelleyen 'geçici kefalet' kararı verilirken, bir davada ise tutuklama emri çıkarıldı.

01 Mart 2023 07:01 | Güncelleme :01 Mart 2023 10:04 | Kategori: Asya Pasifik

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han hakkında terör, rakip bir siyasetçiye karşı cinayete teşebbüs, rüşvet, devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarıyla ilgili dört dava devam ediyor.

Geçen sene kasım ayında bir mitingde bacağından vurulmasından bu yana başkent İslamabad'a ilk kez gelen 70 yaşındaki Han, sıkı güvenlik önlemleri altında binlerce destekçisi tarafından karşılandı.

Yer yer güvenlik güçleri ile Han'ın destekçileri arasında tansiyon yükseldi. Han, dün dört duruşmadan ikisine katılamazken, terörizm, rakip bir siyasetçiye karşı cinayete teşebbüs ve rüşvet iddialarıyla açılan davalarda hakimler Han hakkında belirli süreyle gözaltına alınmayı engelleyen 'geçici kefalet' kararı verdi.

Devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarıyla ilgili Toshakhana davasında ise Hakim Zafar İkbal, Han'ın duruşmaya katılmaması nedeniyle hakkında kefalet ile tahliye olunmasını engelleyen tutuklama emri çıkardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI