radyobir
radyobir

Esrarengiz tacizler arttı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan hava sahası ihlali krizinden sonra aynı gün milliyeti tespit edilemeyen bir savaş uçağı ile bir füze sisteminin de Türk savaş uçaklarını radar kilidini muhafaza ederek taciz ettiği ortaya çıktı.

06 Ekim 2015 15:37 | Kategori: TSK

Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açaklamaya göre bir MİG-29 savaş uçağı ile bir SA füze sistemi Türk savaş uçaklarını taciz etti. 

Açıklamada şöyle denildi: 

"Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza;
a. Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile,
b. Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur."

ERDOĞAN RUSYA'NIN İHLALİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardırdan Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş ve "Buna karşı tavrını NATO almıştır, bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye yapılan saldırı NATO’ya yapılmış bir saldırıdır, bunun bilinmesi lazım. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda bir çok işbirliği yapmış dostunu da kaybederse çok şeyi de kaybeder, bunu da bilmesi lazım." ifadelerini kulllanmıştı.
 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI