radyobir
radyobir

Estetik ameliyattan korkulmalı mıdır?

Estetik ameliyatlar günümüzde hemen hemen kadın erkek her kesimin görünüşünde değiştirmek istediği bölgeye göre yaptırmak istediği ameliyatlardır. Doğru yerde ve doğru doktorlarla yaptırılması önemli bir husus olan bu ameliyatlardan insanlar kimi zaman korkmaktadırlar. Beklentilerini karşılayacaklarını, istedikleri görünüme kavuşabileceklerini merak ederler. Günümüzde gelişen teknolojinin sağladığı imkanları da göz önüne alırsak eğer estetik operasyonlar ameliyatsız olarak da yapılmaktadır. Ayrıca ağrısız ve daha az acılı yöntemleri ile de ameliyat olmak isteyen insanlara cazip gelmektedir

03 Haziran 2017 16:06 | Kategori: Sağlık

Burun estetiği gibi önemli bir ameliyat eskiden daha zor olsa da şimdi tamponsuz uygulama yoluyla daha kolay olmaktadır. Burun gerek yüzümüzün merkezi olması açısından gerekse solunum organımız olduğundan dolayı en önemli organımızdır. Bunun için ise hasta bu ameliyata biraz daha özen göstermekte ve haliyle korkmaktadır. Anestezi uygulaması ile 1 – 2 saat içinde gerçekleşen bu işlem acısız ve ağrısız olarak bilinmektedir. Hasta uyuduktan sonra buruna giden sinirlerin anestezi ile karışımı yapılır, ancak hasta uyandıktan sonra biraz ağrı hissedebilir.

Normalin üstünde kiloya sahip olan insanların başvurdukları liposuction yöntemi ile yağ aldırma insanların yaptırmaktan biraz da olsa korktukları bir operasyondur. Çünkü yağ aldırma esnasında uygulanacak işlemler de ufacık bir hata oluşmu, hastanın iç organlarında büyük zararlara neden olabilir. Bunun sonucu ise enfeksiyonlar, organ yetmezliği gibi problemler kaçınılmaz olur. İnsanların dış görüntüsünü etkileyen ve güzelliklerine güzellik katan saçlar, doğuşsal rahatsızlıklar, genetik, stres, yaşlanma ile saçların beyazlaması, saçların seyrelmesi ve dökülmesi gibi sorunlar sonucu hastaları saç ekimi yaptırmaya götürür. Hastalar ise bu ameliyat sonucu saçların daha çok dökülmesinden ve mevcut saçların da kaybolmasından korkarlar. Bu gibi korkular en iyi uzman cerrah tarafından çözümlenmektedir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI