radyobir
radyobir

Evanjelik Lüteriyen Kilisesi'ne atanan ilk kadın papaz

Filistinli Sally Azar, Ürdün ve Kutsal Topraklar'daki Evanjelik Lüteriyen Kilisesi'ne papaz olarak atanan ilk kadın oldu.

24 Ocak 2023 06:17 | Güncelleme :24 Ocak 2023 08:00 | Kategori: Ortadoğu

Azar'ın papaz olarak atanması, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Hristiyan mahallesinde bulunan Evanjelik Lüteriyen Kilisesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Azar, yüzlerce kişinin katıldığı törendeki konuşmasında Kilisenin desteğiyle bu adımın atılmasının tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade etti.

Daha fazla kadına ve kız çocuğuna örnek olmayı ve onların da benzer adımlar atmasının önünü açmayı umduğunu kaydeden Azar, bunun uzun zaman alacağını bildiğini ancak olursa Filistin'deki bu değişimin heyecan verici olabileceğini belirtti.

İsrail'deki gazetelerden Yedioth Ahronoth'un haberine göre, Filistinli Azar, Kudüs dahil Batı Şeria, İsrail ve Ürdün'de yaklaşık 3 bin kişilik cemaati olan Evanjelik Lüteriyen Kilisesi'nin başkanlığını üstlenecek.

Azar'ın başta gelen görevleri arasında Kitabı Mukaddes çalışmaları ile ayinlere başkanlık etmenin yer aldığı ifade ediliyor.

Azar'ın tayiniyle bölgede yüzyıllardır süren dini otorite üzerindeki erkek hakimiyetinin kırıldığı belirtiliyor.

Orta Doğu Kiliseler Konseyi'ne göre ise Azar, Suriye'de 1 ve Lübnan'daki 3 kadın papazdan sonra bu göreve atanan 5'inci kadın oldu.

Filistinli papaz Azar, 2014'te, Doğu Kudüs'teki uluslararası bir Alman okulu olan Schmidt's Girls College'den mezun oldu.

2018 yılında Lübnan'daki Yakın Doğu İlahiyat Okulu'ndan mezun olan Azar daha sonra Almanya'daki Göttingen Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI