radyobir
radyobir

Evliya Çelebi asırlar sonra İstanbul sahnelerinde

Evliya Çelebi ölümünden 500 sene sonra ilk kez bir tiyatro sahnesinde oyuncu Taylan Güner'in tek kişilik oyunu ile izleyiciyle buluştu.

21 Nisan 2022 12:05 | Güncelleme :22 Nisan 2022 07:33 | Kategori: Tiyatro

Osmanlı döneminde yaşayan ve dünyanın gelmiş geçmiş en önemli kaşiflerinden olan Evliya Çelebi O.F.O (Orijinal Fikirler Ofisi) nun hazırladığı yakışıklı oyuncu Taylan Güner’in tek kişilik performansıyla  ‘ Evliya Çelebi İstanbul Hatıraları ‘ isimli tek kişilik gösterisiyle izleyici ile buluştu. İlk olarak Ümraniye Şehir Tiyatrolarında sahne alan ve seyirciden tam not alan oyun Çelebi’nin zaman yolculuğu yaparak tiyatro sahnesine gelmesiyle başlıyor.

Seyahatnamede geçem İstanbul’u Evliya Çelebi’nin kıvrak zekası ve nev-i şahsına münhasır zekasıyla bizlere aktardığı kıssadan hisseleri tiyatro sahnesinde canlandıran oyuncu Taylan Güner aynı zamanda gösterinin yönetmenliğini de üstleniyor.

Yazar Coşkun Ali’nin kaleme aldığı ‘ Evliya Çelebi İstanbul Hatıraları’ Seyahatnamenin 1 ve 2 de yer alan hatıraları günümüz diliyle ama geleneksel tiyatro dilinden uzaklaşmadan anlatıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI