radyobir
radyobir

Evsizler topun ağzında!..

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyaletteki 60 bin kadar evsizin önümüzdeki 8 haftada yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceğini söyledi.

19 Mart 2020 07:00 | Güncelleme :19 Mart 2020 07:38 | Kategori: Dünya

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ABD topraklarında da yayılımını sürdürüyor.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından yapılan son açıklama ise durumun vehametini gözler önüne serdi. Newsom, açıklamasında eyalette yaşayan yaklaşık 60 bin evsizin önümüzdeki 8 haftada Covid-19'a yakalanabileceğini söyledi.

Uzmanlarla eyaletteki evsizleri de hesaba katarak bir hesaplamaya gittiklerini belirten Newsom, evsiz kişilerin yüzde 56'sının Covid-19'a yakalanabileceği sonucuna vardıklarını belirtti.



​Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı son verilere göre, ABD'deki Covid-19 vaka sayısı 7 bin 323'e, ölü sayısı 115'e yükseldi.

Kaliforniya Halk Sağlığı Departmanı'na göre de, mevcut durumda eyalette 500'den fazla koronavirüs vakası bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI