radyobir
radyobir

Eyalet sistemi mi geliyor?..

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile bakanlıklar da yeni sisteme yönelik düzenlendi. Bu düzenlemelerden birisi de İçişleri Bakanlığı'na verilen 'ülkeyi idari bölümlere ayırma' yetkisi oldu.

11 Temmuz 2018 08:15 | Kategori:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, dün Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bakanlıkların görev ve yetkileriyle teşkilat yapılarının yeniden oluşturulduğu kararnamede, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’na yönelik yeni görev tanımları dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın, görev tanımına, 'yurdun iç politikasına, il ve ilçelerin genel ve özel durumları ile ilgili değerlendirmeler yapmak ve cumhurbaşkanına teklifte bulunmak' ve 'ülkenin idari bölümlere ayrılması, il ve ilçelerin genel idarelerini düzenlemek' eklendi. Kararname kapsamında Çözüm sürecinde rol oynayan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kapatıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nda Küresel ve İnsani Konular ile Çatışmayı Önleme ve Kriz Yönetimi Genel Müdürlükleri oluşturuldu. Çatışmayı Önleme ve Kriz Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün görevleri arasında, 'Bölgesel ve küresel boyutlu çatışmalara yol açma riski taşıyan gelişmeleri ve çatışmaya dönüşmüş uyuşmazlıkları takip etmek' de yer aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI