radyobir
radyobir

Eziyet edilen kuşlar artık özgür

Tarsus'ta kaçak olarak avlanırken yakalanan 2 kişinin, gözlerine tutkal sürüp bantladıkları güvercin ile göz kapaklarını diktikleri kerkenez kuşu tedavinin ardından doğaya salındı

02 Kasım 2016 13:07 | Kategori: Yaşam

Mersin'in Tarsus ilçesinde, kaçak avcılar tarafından şahinleri avlamak için tuzak kurmak amacıyla gözlerine tutkal sürülüp bantlanan güvercin ile göz kapakları dikilen kerkenez kuşu, yapılan tedavinin ardından doğaya bırakıldı. 

Sağlıklı Mahallesi kırsalında 31 Ekim'de şahin avlamaya çalışırken suçüstü yakalanan 2 Suriyeli kaçak avcının yanında bulunan kuşların, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvanat Bahçesi'ndeki tedavileri tamamlandı. 

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü, hayvanat bahçesinde, kuşların doğaya salınması öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaban hayvanların yasa dışı şekilde avlanmalarının nesillerini azalttığına dikkati çekerek, "Bu avcılık değil, insafsızlıktır. Bu bir doğa katliamıdır. Bu şüphelilerin yakalanmasına katkı sağlayan Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu'ya teşekkür ediyorum. Yakalanan 2 şahsa yaklaşık 10 bin lira idari para cezası uyguladık. Bu tarz kişiler için bu durum onların geçim kapısı haline gelmiş. Bu tür insafsızlıklarla mücadelemiz sürecek.'' dedi.

Kökçü, cezaların caydırıcı olup olmadığının sorulması üzerine, ''Maalesef cezalar caydırıcı değil. Suriyelilerin ikametlerin belli olmaması ve paraların tahsil edilememesi, cezaların çoğu zaman geri dönüşü olmuyor. Halkımızın ve vatandaşlarımızın bilinçli olması lazım. Bizi arasınlar, bu olaylara müdahale etmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Tarsus Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Fırat Kabayel de kuşların kaçmasının engellenmesi için gözlerinin kapatıldığını anlatarak, gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından beslendikten sonra doğaya bırakmaya hazır hale getirildiğini söyledi.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu da bu tarz acımasız yöntemlerle kaçak avcılık yapanlarla mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından kuşlar doğaya bırakıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 31 Ekim'de kaçak avlanırken yakalanan 2 Suriyeli kaçak avcının şahinleri avlamak için gözlerine tutkal sürüp bantladıkları güvercin ile göz kapaklarını diktikleri kerkenez kuşunu tuzak amaçlı kullandıkları tespit edilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI