radyobir
radyobir

F. Bahçe'de Advocaat dönemi başladı...

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde sarı lacivertli oyun sistemini açıklayan Advocaat, "4-3-3 oynayacağız" dedi. Hollandalı çalıştırıcı, transfer konusunda da, "Çok ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum, belki bir transfer olabilir" diye konuştu.

17 Ağustos 2016 15:17 | Kategori:

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi resmen başladı.

Hollandalı teknik direktör, Ülker Stadı'nda düzenlenen törenle 1 yıllık resmi sözleşmeye imza attı.

Advocaat için düzenlenen imza törenine Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da katıldı. Mosturoğlu, sözleşmesini tek taraflı feshettikleri teknik direktör Vitor Pereria ile ilgili bir soru üzerine, "Pereira'nın sözleşmesi uluslararası beyanlara dayanır. Pereira sezon başında bizle bir sözleşme yaptı ve belirli bir formasyon, planlama var. Sonuç, o planlamanın dışında gelişti" diye konuştu.

İmza töreninden önce idari menajer Hasan Çetinkaya ile birlikte Ülker Stadı'nı gezen Dick Advocaat'ın giydiği ceket sosyal medyada olay oldu. 'Kazandıran ceket' olarak ün yapan ekose tarzı ceketle yeni evini gezen Hollandalı çalıştırıcı, daha sonra basın toplantısı odasına giderek gazetecilerin karşısına çıktı.

İmzayı attıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dick Advocaat, takımın oyun sistemi ve transfer konusunda önemli açıklamalar yaptı. Advocaat'ın açıklamaları şöyle:

"FENERBAHÇE YA BİRİNCİ YA İKİNCİ OLUYOR"

"Harikalar duygular içerisindeyim, bu ailenin bir parçası olmak benim için gurur verici. Herkese, bize verdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Takımla bir kez idmana çıktım. Ama son yıllarına bakarsanız ya birinci ya da ikinci oluyor. Demek ki iyi bir kadrosu var. Ama bizim tabii ki daha iyi olmamız, Beşiktaş ve Galatasaray'a fark atmamız gerekiyor.

"BENİM SEVDİĞİM OYUN SİSTEMİ 4-3-3"

Benim sevdiğim oyun sistemi 4-3-3. Ama bu tabii ki oyunculara da bağlı. Futbolcuların yapısına göre 4-4-2 de oynatabilirim. Bizim için en önemli nokta, maç içerisinde insiyatif alabilmemiz.

İyi bir kadromuz var, ancak dün oyuncularımızla da konuştum. Bir yola çıkıyorsak, hep beraber çıkmalıyız, herkes çalışmak, mücadele etmek ve savaşmak zorunda. Bunu başarır ve bireysel yetenekleri de ön plana çıkartırsak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz. Sadece Van Persie üzerinden bir şey konuşmak yanlış, bireyler üzerinden konuşamayız. Bizim takım olarak düşünmemiz lazım.

"EN FAZLA BİR TRANSFER..."

İstanbul'a geleli daha 1.5 gün oldu. Yönetimle ve Hasan Çetinkaya ile her dakika görüşüyoruz. Belki bir transfer olabilir ama çok da transfere ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI