radyobir
radyobir

F. Bahçe tercihini yaptı!..

Büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen bekleneni veremeyen Diego Ribas ile yollarını ayırdıktan sonra 10 numara arayışına giren Fenerbahçe, sonunda aradığını buldu.

30 Temmuz 2016 08:19 | Kategori:

Hollandalı Hakim Ziyech, Kolombiyalı Juan Quintero ve Faslı Younnes Belhanda'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncuyla görüşen sarı lacivertli yönetim, tercihini yaptı.

Rus İzvestiya gazetesinin haberine göre Fenerbahçe, Fransa'nın Olympique Lyon takımında forma giyen Mathieu Valbuena ile anlaştı.

Gazete, Fransız futbolcunun yakın çevresine dayandırdığı haberinde, Valbuena'nın Türkiye'deki siyasi durumdan endişeli olmasına rağmen Fenerbahçe Kulübü'nün verdiği maksimum güvenlik garantisi sayesinde sarı lacivertlilere 'evet' dediğini yazdı.

Valbuena’nın eski kulübü Dinamo Moskova’nın sportif direktörü Konstantin Sarsaniya da, "İki taraf için de güzel bir anlaşma. Fenerbahçe, Valbuena’ya iyi para önermiş. Türkiye’ye giden birçok oyuncu orada yeniden doğdu. Finansal açıdan iyi geçinip performansınızı zirve yapmak için iyi bir ülke” yorumunu yaptı.

32 yaşında ve 1.67 metre boyundaki Valbuena sırasıyla Langon, Bordeau, Libourne, Marsilya, Dinamo Moskova ve Olympique Lyon kulüplerinde forma giydi.

2014 Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından 7 milyon Euro'ya Marsilya'dan Dinamo Moskova'ya transfer olan Valbuena, burada başarılı bir grafik çizmesine rağmen kulübün içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle bir yıl sonra 6 milyon Euro'ya Lyon'a satıldı.

Geçtiğimiz sezon 37 maçta forma giyen ve 4 gol, 8 asistlik bir performans sergileyen Valbuena’nın Lyon ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Valbuena'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Fransa Milli Takımı'na da çağrılması bekleniyordu. Ancak, milli takımdan arkadaşı olan Real Madridli Karim Benzema'nın kendisine seks şantajı yapılmasına aracılık yaptığı iddia edilince, Benzema ile birlikte kadrodan çıkarılmıştı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI