radyobir
radyobir

Facebook'tan babalara da doğum izni

Kurucusu Mark Zuckerberg'in babalık iznine ayrılacağını duyurmasının ardından Facebook, tüm tam zamanlı çalışanları için nerede yaşadıkları ve cinsiyetleri fark etmeksizin ücretli doğum iznini 4 aya çıkardığını açıkladı.

26 Kasım 2015 15:24 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Facebook Global İnsan Kaynakları Başkanı Lori Goler, Facebook sayfasından yaptığı duyuruda, anneler kadar babaların da yeni doğan bebekleriyle zaman geçirmeleri gerektiğine inandıklarını belirtti.

Goler, tüm tam zamanlı çalışanları için nerede yaşadıkları ve cinsiyetleri fark etmeksizin ücretli doğum izninin 4 aya çıkarıldığını aktararak, Facebook'un yeni politikasının 1 Ocak 2016 itibarıyla uygulamaya alınacağını kaydetti.

Uygulamanın bebek evlat edinenler için de geçerli olacağını vurgulayan Goler, "Facebook olarak çalışanlarımızı ve onların önem verdikleri insanları desteklemeye odaklanıyoruz. Hayatlarının her evresinde onların yanında olmayı istiyoruz ve ücretli doğum izni bunun önemli bir parçası" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI