radyobir
radyobir

Faslı futbolculara maymun diyen Danimarka TV'si özür diledi

Danimarka'nın ulusal televizyon kanalı TV 2 Nyheder, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda tarihi başarı elde eden ve küresel takdir toplayan Fas milli futbol takımı oyuncularıyla ailelerini 'maymun ailesine benzeterek aşağılama' olarak yorumlanan bir yayın yaptı. Büyük tepki çekmesi üzerine özür açıklaması yayımladı.

20 Aralık 2022 05:16 | Kategori: Avrupa

TV 2 Nyheder kanalı sunucusu Soren Lippert, Dünya Kupası'nda maç kazanan Faslı futbolcuların annelerine sarılarak galibiyetlerini kutlamalarının görüntülerinin yayımlanmasının ardından birbirlerine sarılan maymun ailesi fotoğrafı tutarak sıradaki haberin anonsunu yaptı.

Bir maymun ailesi resmi göstererek hayvanların ısınmak için nasıl bir araya geldiklerinden söz eden sunucu Lippert, "Katar'daki Faslı oyuncularla aileleri hakkındaki haberin devamında, ısınmak için toplanan bir hayvan ailemiz de var” dedi. Sunucu "Bunu Katar ve Fas'taki aile toplantılarında yapıyorlar, çünkü birbirlerine çok bağlılar" ifadesini de kullandı.

Bunun 'ırkçılık' olduğuna dair tepkilerin sosyal medyada sel olması karşısında kanal Twitter'da açıklama yayımladı:

"Hayvanlarla ilgili bir sonraki programa bağlantı yapan yorumlar için son derece üzgünüz. Bunun için derinden özür dileriz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI