radyobir
radyobir

FBI'dan Trump destekçilerinin tehditlerine tepki

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Christopher Wray eski Başkan Donald Trump'ın Florida'daki evinin aranmasının ardından destekçilerinin kullandığı şiddet içerikli söyleme tepki gösterdi. FBI Başkanı Wray, "Kanun uygulayıcılara yönelik şiddet çözüm değil" dedi.

12 Ağustos 2022 07:55 | Kategori: ABD

2017 yılında bu göreve Trump tarafından atanan Wray, internet ortamında federal yetkililer ve Adalet Bakanlığı’na yönelik dolaşımda olan tehditlerin tehlikeli olduğunu söyledi.

Christopher Wray, "Kanun uygulayıcılara yönelik tehditlerden her zaman endişe duyuyorum. Kime tepki duyarsanız duyun, kanun uygulayıcılara karşı şiddet çözüm değil” ifadelerini kullandı.

Wray FBI’ın Nebraska’daki saha ofisine uzun süre önce planlanan ve FBI’ın siber güvenlik çalışmalarından söz ettiği ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Pazartesi günü Trump’ın Florida’daki evinde yapılan aramaya ilişkin soruları cevaplamayı reddetti.



FBI Başkanı Christopher Wray

Aşırı sağcı platformlarda tehdit ve silahlanma çağrıları

Eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki evinin arandığını kendisinin açıklamasından bu yana internet ortamında aşırı sağcıların tehditleri ve silahlanma çağrıları yaygın şekilde yer aldı.

Gösterilen tepkiler arasında silahlanma çağrısının dışında federal yetkililerin ve hatta ABD Adalet Bakanı Merrick Garland’ın öldürülmesi çağrıları da vardı.

Beyazların üstünlüğünü savunan ve Yahudi düşmanı olanlar arasında popüler olan sosyal medya sitesi Gab’de Stephen adı altında bir posterde "silahlı bir devrim başlatılması çağrısını beklediği” ifadesi dikkat çekti.

Bu profilde "Tek gereken bir çağrı. Milyonlar silahlanır ve bu ülkeyi geri alır. 2 haftadan daha az bir sürede bu iş biter” ifadeleri kullanıldı.

Aynı platformda bir başka paylaşımda da "Haydi başlatalım. Bu seçimle göreve gelmemiş, gayrimeşru rejim GESTAPO baskınıyla çizgiyi aştı. Liberal sosyalist pisliğin Amerikan toplumundan temizlenme zamanı geldi geçiyor” ifadeleri yer aldı.

Trump’ın Florida’daki evi eski ABD Başkanı’nın Beyaz Saray’dan gizli belgeleri alıp almadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında FBI tarafından aranmıştı.

Adalet Bakanlığı Ulusal Arşiv ve Kayıt İdaresi Mar-a-Lago’dan aralarında gizli belgeleri de içeren belgelerin de olduğu 15 kutu Beyaz Saray kaydını aldığını açıkladığından bu yana gizli bilgi ve belgelerin usulüne göre muhafaza edilmediği konusunda soruşturma yürütüyor.



Ohio'daki FBI binasında silahlı bir kişi bariyeri geçmeye çalıştı

FBI'ın Ohio ofisinden bugün yapılan açıklamada sabah saatlerinde silahlı bir kişinin Ziyaretçi Tarama Tesisi'ne girmeye çalıştığı belirtildi.

FBI özel yetkililerinin müdahalesi ve alarmın ardından bu silahlı kişinin kuzeydeki eyaletlerarası otobana doğru kaçtığı, sonrasında karşılıklı ateş açıldığı ve yaralanan silahlı kişinin öldüğü kaydedildi.

Yetkililer Trump'ın Florida'daki evinde yapılan FBI aramasının ardından federal yetkililere yönelik tehditlerde artışın olduğu uyarısında bulunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI