radyobir
radyobir

FBI, Rus casusluk ağını kırdı!..

ABD, Rusya adına casusluk yapmak ve ABD'li "kaynak" toplamaya çalışmakla suçladığı bir Rusya vatandaşını gözaltına aldı.

27 Ocak 2015 10:00 | Güncelleme :27 Ocak 2015 10:13 | Kategori: Dünya

New York'ta bir Rus bankasında çalıştığı açıklanan Evgeny Buryakov'un bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.
ABD ile iş yapan 2 Rusya vatandaşının daha aynı suçlama ile arandığı açıklandı. Bu kişilerin geçmişte ABD'de Rusya hükümeti adına çalıştıkları belirtildi.
Burkayov'a yöneltilen suçlamalar arasında ABD'nin Rusya bankalarına yönelik olası yaptırımları ve alternatif enerji kaynakları arayışıyla ilgili istihbarat toplamaya çalışmak var.
Casusluk ağına katılanlar arasında büyük şirketlerde çalışan ve New York'taki büyük bir üniversiteyle bağları olan kişiler olduğu belirtildi.
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın yürüttüğü soruşturmanın, 2010 yılında, ABD'de Rusya adına casusluk yaptığı gerekçesiyle 10 Rus'un sınır dışı edildiği olayla bağlantılı olduğu açıklandı.
ABD Adalet Bakanı Eric Holder, "Bu, yasal olmayan yollardan istihbarat toplamaya çalışanlara karşı kararlı mücadelemizin bir göstergesidir" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI