radyobir
radyobir

FBI Rusca konuşan muhbir peşinde

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kişilere muhbir olma çağrısı yaptığı Facebook reklamında Rusça mesajlar kullanması dikkat çekti.

03 Ekim 2019 14:50 | Kategori: Dünya

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Rusça konuşan eleman arandığını duyurmasının ardından FBI da, Rusça konuşan kişilere yönelik bir girişimde bulundu.

Facebook'ta kişileri muhbir olmaya teşvik eden üç reklam yayınlayan FBI, reklamlarında üç farklı Rusça mesaj kullandı.



İngilizce metnin altında yer alan reklam görsellerinde "Adım atmanın zamanı gelmedi mi?", "Köprüler inşa etmenin zamanı geldi" ve "Geleceğiniz uğruna, ailenizin geleceği uğruna" ifadelerini yerleştiren FBI, Rusça konuşan kitleyi bilgi paylaşmaya davet etti.

Reklamda yer alan link, kullanıcıları Rusça ve İngilizce açıklamanın yayınlandığı FBI sitesine yönlendirdi. 
Açıklamada, "Amerikan halkını koruma yolundaki en temel görev, 'yabancı düşman istihbarat servislerinin' tanımlanması ve faaliyetlerinin önlenmesidir" dendi.

Daha önce Twitter hesabından bir ilan yayınlayan CIA, ulusal güvenliğe ilgi gösteren Rusça konuşan elemanlar istihdam edileceğini belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'gerçekleri açığa çıkarmak' için Rusça konuşan eleman arayan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) Rusçaya destek ve tanıtımından dolayı teşekkür etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI