radyobir
radyobir

Felçli hastayı yeniden ayağa kaldırdılar

Cell Transplantation adlı bilimsel dergide yayımlanan makalede, omurilik hücrelerinin yenilenmesi alanında geliştirilen yeni bir teknolojiyi kullanan İngiliz ve Polonyalı bilim adamlarının felçli bir hastayı yeniden ayağa kaldırmayı başardıkları belirtildi.

22 Ekim 2014 13:43 | Kategori: Sağlık

BBC tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde de Polonya’nın Wroclaw kentinde gerçekleştirilen operasyonda felçli hastanın burnundan alınan kokuya duyarlı hücrelerin daha sonra hastanın omuriliğinin kırık olan bölgesine yerleştirildiği ve şaşırtıcı bir şekilde burada çoğalmaya ve omuriliğin kırık bölgesini yeniden oluşturmaya başladıkları ifade edildi. Operasyon ve uygulanan tedavi sonucunda hasta yeniden ayağa kalkarak yürümeye ve vücudundaki tüm uzuvlarını yeniden hissetmeye başladı. Operasyonu gerçekleştiren uzmanlar, konuya ilgili olarak yaptıkları açıklamada, insan burnunda bulunan hücre grubunun kokuları ayırt edebilmek için devamlı olarak yenilenme özelliğine sahip olduklarını ve bu hücrelerin felçli hastaların tedavisinde kullanılması alnında elde edilen başarının da son 40 yılda gerçekleştirilen büyük araştırmaların bir sonucu olduğuna vurgu yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI